Sucul de legume, licoarea-minune

Sucul de legume, licoarea-minune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legumele reprezintă o importantă sursă de vitamine, minerale şi zaharuri care se asimilează uşor şi au o serie de beneficii pentru sănătate Morcovii, cheia sănătăţii Sucul de morcovi este izvorul cel mai bogat în vitamina A şi conţine de asemenea, şi vitaminele B2, C, E, D, F şi minerale precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu sau fier. Stimulează pofta de mâncare, ajută digestia, cicatrizează formaţiunile ulceroase gastro-intestinale, inhibă dezvoltarea tumorilor şi este un însemnat ajutor în menţinerea sănătăţii dinţilor. Este recomandat persoanelor care suferă de boli hepato – biliare sau dermatologice. De asemenea, femeile însărcinate ar trebui să bea mult suc de morcovi, mai ales în ultimele săptămâni de sarcină. Sfecla roşie pune sângele-n mişcare Un rol important în refacerea globulelor roşii şi a sângelui îl are sucul de sfeclă. Băut în cantităţi mari, nediluat, poate produce ameţeală şi greaţă din cauza efectului purificator pe care îl are. De aceea e recomandat să fie băut, la început, în cantităţi mici. Este indicat în combaterea anemiei, tuberculozei sau a gutei. Un bun remediu împotriva scaunelor proaste este sucul de castravete. Acesta, în combinaţie cu cel de morcovi, ajută la eliminarea acidului uric din organism. Tot în această formulă cele două legume sunt eficiente în prevenirea căderii părului, a crăpării unghiilor, sau a afecţiunilor oculare.

Citit 8226 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2012 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.