Beneficiile ardeiului şi piperului

Beneficiile ardeiului şi piperului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe lângă faptul că dau un plus de savoare mâncării, condimentele mai au şi multe alte efecte benefice sănătăţii. Puţini ştiu că plantele adăugate în preparatele de pe masă sunt foarte eficiente în tratarea anumitor afecţiuni. Ardeiul iute, prietenul inimii Cercetătorii au scos la iveală faptul că ardeiul iute poate distruge celulele canceroase. De asemenea, acesta are acţiuni şi asupra sângelui, reglându-i circulaţia şi răspândind senzaţia de căldură în întreg corpul. Ardeiul iute stimulează cu succes şi activitatea inimii. Mai multe afecţiuni, un singur remediu Indiferent că e alb sau negru, roşu sau verde, cel mai comun condiment - piperul - este şi un foarte eficient remediu natural în tratarea anumitor afecţiuni. Presărat în cana cu ceai de plante, ajută împotriva tusei, reumatismului, guturaiului şi a asteniei. Ca şi ardeiul iute, şi piperul induce o stare plăcută de căldură în corp. De asemenea, cei care suferă de indigestie pot scăpa de chinuri, dacă adaugă în mâncare piper măcinat. Tot cu ajutorul acestui condiment putem preveni şi formarea gazelor în intestin. Şi chimenul negru aduce o serie de beneficii celui care îl consumă. Acesta este foarte eficient în cazul problemelor digestive şi împiedică şi el formarea gazelor în intestin. De asemenea, tratează colicile abdominale, previne răcelile şi favorizează digestia după o masă copioasă.

Citit 8757 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2012 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.