De ce NU trebuie să PRĂJEȘTI PEȘTELE

De ce NU trebuie să PRĂJEȘTI PEȘTELE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Peştele nu trebuie prăjit niciodată! Dacă nu ştii cum să îl prepari, nu vei beneficia niciodată de proprietăţile sale. Şi, în plus, prăjindu-l, devine şi periculos. Iată de ce nu ar trebui să prăjeşti peştele niciodată.

Un studiu publicat în revista „Circulaţia sângelui: insuficienţă cardiacă” a arătat că oamenii care mănâncă peşte prăjit cel puţin o dată pe săptămână au un risc cu 48 la sută mai mare de a suferi de insuficientă cardiacă. Nu este prima dată când se trage un semnal de alarmă în legătură cu includerea peştelui prăjit în alimentaţie. Alte cercetări, din 2005, au arătat că persoanele care îl consumă constant sunt cu 44 la sută mai expuse riscului de a face un accident cerebral. Şi dacă, încă, nu te-ai convins că ar trebui să găteşti peştele într-un mod mai sănătos, află că un studiu din 2011 a arătat că unul dintre motivele pentru care în sudul SUA sunt mai multe cazuri de atac cerebral este faptul că oamenii de acolo mănâncă mai mult peşte prăjit.

Peştele, atunci când este prăjit, devine extrem de periculos pentru sănătate din cauza conţinutului ridicat de grăsime. Un nivel mare de colesterol duce la blocarea vaselor de sânge sau la boli de inimă. Somonul, de exemplu, este un peşte extrem de sănătos, datorită nivelului mare de acizi graşi omega 3, însă aceste proprietăţi se pierd atunci când îl găteşti în ulei, scrie unica.ro. Sursa foto: retete-mancare.com

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe informații din GASTRONOMIE

Citit 4435 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2016 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.