Sfaturi/ Şcoala iubitorilor de animale

Sfaturi/ Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul început săptămâna trecută - febra animalelor de companie, reamintind faptul că, la animale, temperaturile critice sunt sub 37 grade Celsius sau peste 39,5 grade Celsius. Şi, mai grav, o febră care depăşeşte 41 de grade le poate afecta organe vitale!

Fără medicaţie nerecomandată de medic

Indiferent cât de mare sau de mică şi de îngrijorătoare este febra animalului de companie, în nici un caz nu-i administraţi dumneavoastră pastile, fără a consulta medicul veterinar. Mai mult, nu-i daţi medicamente umane pentru scăderea febrei! Specialiştii avertizează că unele medicamente pentru febra, precum acetaminofenul, sunt toxice pentru pisici! În consecinţă, tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă adresaţi medicului veterinar!

Febra este un simptom ce apare într-o gamă largă de afecţiuni, tocmai de aceea doar medicul poate şti care este cauza febrei şi cum poate fi tratată. De pildă, la câini ar putea fi vorba despre boli infecţioase virale, precum parvoviroza, de infecţii bacteriene, ca leptospiroza, sau de boli parazitare, cum este bebezioza.

Numai urma consultului medical şi a efectuării investigaţiilor paraclinice necesare se poate descoperi sursa febrei. După stabilirea diagnosticului exact, va trebui să urmaţi întocmai metoda de tratament a bolii, indicată de veterinar. La fel de importante vor fi hidratarea animalului şi alimentaţia lui, care va trebui să fie una de calitate.

Atenţie, unele animale se vindecă mai rapid, altele mai greu, cert este că au nevoie de linişte, căldură şi dragoste!        

Citit 2442 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.