ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Câinele care dă din coadă… nu muşcă
Foto: Sursa foto: Internet

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Câinele care dă din coadă… nu muşcă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Continuăm subiectul dedicat comunicării cu animalele de companie, reamintind că, pentru ne putea înţelege animalele de companie, este important să le putem citi limbajul trupului, iar coada este barometrul stării de spirit atât la pisici cât şi la câini. Ea poate indica dacă animalul are chef de joacă, dacă e nervos şi poate deveni agresiv sau dacă se teme. Şi dacă, săptămâna trecută, am analizat starea de spirit a pisicilor prin prisma cozii, astăzi vom încerca să facem acelaşi lucru cu câinii.

O coadă ridicată, din care câinele dă lent, poate fi un semn de încredere al câinelui faţă de stăpân sau persoana din faţa lui. Tot coada ridicată sus cu tot cu bazin, în vreme ce câinele se lasă pe lăbuţele din faţă, sau îşi agită o labă în aer, indică dorinţa de joacă, asta, desigur, dacă şi privirea şi ochii zâmbesc.

La fel, spun specialiştii, o coadă care bate vesel podeaua e un semn de bucurie sau de satisfacţie fie pentru că i se dă atenţie, fie pentru că i se dă ceva bun de mâncat. Nervozitatea unui câine poate fi ghicită atunci când coada e coborâtă sau doar semi-ridicată, ochii sunt micşoraţi, iar animalul amuşină podeaua sau un obiect.

Atenţie, dacă se simte ameninţat sau speriat, nu-i exclus ca animalul să atace! Iar semene ale agresivităţii sunt mârâitul ameninţător însoţit de dezvelirea colţilor, urechile lipite de spate şi privirea fixă. Un câine speriat sau supus îşi ţine coada aproape lipită de abdomen, printre picioarele din spate.

Coada, barometrul stării de spirit, și în cazul pisicilor - CLICK AICI pentru DETALII

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 2386 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2016 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.