ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Caracter şi temperament
Foto: Sursa foto: Internet

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Caracter şi temperament
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Continuăm subiectul dedicat comunicării cu animalele de companie, reamintind că nu doar pisicile şi câinii ne simt starea de spirit, şi noi suntem datori să le înţelegem. Şi nu doar postura, poziţia cozii sau a urechilor sunt relevante, ci şi caracterul şi temperamentul.

Potrivit chinologilor, asemenea oamenilor, şi câinii au temperamente şi caractere. Iar dacă noi suntem un stăpân timid sau neiniţiat sau ocupat şi alegem un câine cu un caracter voluntar şi energic, un coleric, de exemplu, e ca şi cum ne-am adus bomba în casă. La polul opus, sunt câinii calmi, liniştiţi, care le pot părea leneşi sau „mereu obosiţi” unor stăpâni foarte activi din fire.

Un aspect important legat de temperament în reprezintă agresivitatea. Cauzele acesteia pot fi genetice sau factorii de mediu. Şi principalul factor de mediu poate fi chiar comportamentul inadecvat al stăpânilor. Aşa cum sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu să-şi educe copiii, la fel sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu să-şi educe câinii. De pildă, una dintre marile greşeli pe care le fac stăpânii este să înveţe câinele să muşte în joacă. Treptat, odată cu creşterea animalului, se va transforma în muşcat adevărat, şi nu va fi deloc simplu să îl dezvăţăm. Tipurile de agresivitate sunt multiple şi de aceea fiecare caz trebuie văzut, analizat şi tratat în parte. În primul rând, trebuie să meargă cu căţelul la un instructor, pentru că specialistul ştie de ce şi ce se poate face, dacă se mai poate face ceva. Pentru că de multe ori nu se mai poate face nimic.

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 3106 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.