ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum tratăm spaima patrupedelor de veterinar

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum tratăm spaima patrupedelor de veterinar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile în creşterea, îngrijirea şi educarea prietenului necuvântător. Să recunoaştem cinstit: nici nouă nu ne face plăcere să mergem la medic - fie el şi doctor de familie, nu mai vorbim de spitale - dar nici prietenii noştri cu blăniţă nu se dau în vânt după medicul veterinar.

Mai grav, animalele de companie ajung să asocieze cuşca de transport cu vizita la veterinar şi astfel li se cultivă teama, refuzând să mai intre înăuntru. Şi atunci se ajunge la situaţii hilare: fugăritul pisicii prin casă şi extrasul de sub paturi sau de sub dulapurile unde se piteşte de teama cuştii de transport, în care nu trebuie să o vârâm cu forţa. Drumul, dar şi aşteptarea la medicul veterinar devin un coşmar, în care pisica miaună şi zgârie, dornică să scape.

Acces liber

Pentru a combate temerile animalului, ideal ar fi să îi permiteţi oricând animalului accesul la geanta sau cuşca de transport. Puteţi să-i lăsaţi înăuntru o jucărie sau ceva bun de mâncare, pe care să le descopere singur. În acest fel, se va convinge că geanta sau cuşca de transport nu prezintă un pericol şi nu va mai fugi să se ascundă, la vederea ei.

Şi căţeii se smucesc şi dau să fugă atunci când e vorba să intre în cabinetul veterinar. Pentru ca animalul să nu asocieze cabinetul cu ceva neplăcut sau dureros, puteţi face vizite la veterinar şi atunci când nu e nevoie de o consultaţie, un tratament sau de o altă operaţiune medicală. Puteţi merge la veterinar ca să-i cumpăraţi câinelui mâncare, o jucărie, o hăinuţă sau ceva bun - de exemplu o recompensă alimentară pe care să i-o oferiţi la ieşirea din cabinet pentru că a fost cuminte. În timp, câinele nu va mai fi atât de speriat şi va accepta ceva mai calm să tracă pragul veterinarului.

 

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

 

Citit 3455 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2017 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.