Bani pentru modernizarea spitalelor

Bani pentru modernizarea spitalelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Dumitru Nicolae a semnat marţi dimineaţă autorizaţia de construcţie pentru modernizarea Spitalului de Urgenţă "Sf. Apostol An drei". Potrivit edilului, Ministerul Sănătăţii a alocat 5.300.000 de lei pentru modernizarea şi dotarea spitalului. Printre lucrări se numără şi transferarea Secţiei de Cardiologie de la etajul IX la etajul I.

Recent s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Modernizarea şi Echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi”, în valoare totală de 14.050.979,74 de lei, din care 11 milioane finanţare nerambursabilă.

Proiectul are în vedere modernizarea şi echiparea cabinetelor medicale de specialitate din ambulatoriul de spital modernizarea Laboratorului de radiologie - imagistică medicală,  modernizarea Laboratorului de analize medicale, modernizarea şi echiparea Laboratorului de recuperare, medicină fizică şi balneologie, situat la parterul clădirii secţiei de Recuperare medicină fizică şi balneologie şi modernizarea intrărilor spre ambulatoriu, prin crearea şi modernizarea facilităţilor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi fizice (atât pentru spaţiul din strada Gheorghe Asachi, nr.2, cât şi pentru cel din strada Constructorilor, nr.29).

Se are în vedere şi crearea accesului din ambulatoriu spre spital şi a unei zone de aşteptare şi de joacă pentru pacienţi, prin curtea interioară a Corpului A de pe strada Asachi şi execuţia unei copertine de protejare a spaţiului de acces dar şi modernizarea utilităţilor şi achiziţionarea de echipamente medicale şi mobilier specific.

Citit 825 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.