Cinci familii stau în stradă

Cinci familii stau în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oamenii ştiau că vor fi nevoiţi să evacueze imobilul... Este grav că un copil de 5 ani are oreion şi stă sub cerul liber * Alţi doi copii sunt elevi de şcoală îşi fac temele în stradă  * Primăria a declanşat abia ieri o anchetă socială, deşi situaţia era cunoscută... *

De luni, în strada Eminescu, la numărul 21, cinci familii  de chiriaşi au ieşit în stradă. Motivul? Fostul proprietar, doamna  L. S., cu domiciliul în Bucureşti, a reintrat în posesia imobilulul de la amintita adresă. Proprietarul are hotărâre judecătoarească şi a cerut executarea silită care trebuia pusă în aplicare de la începutul lui septembrie 2009.

La faţa locului am luat „pulsul” stării celor cinci familii care numără 14 membri. „Ştiam că vom fi scoşi din casă, pentru că procesul durează de doi ani, ne-a spus domnul Gh. Chiriac, unul dintre chiriaşi, care trăieşte din ajutorul social al Primăriei Galaţi, numărându-se şi printre asistaţii Cantinei Consiliului Local. Executorul judecătoresc trebuie să vină din moment în moment să preia locuinţa în numele proprietarului care ne-a păsuit câteva zile...”

Aici sunt doamna Gogan C. şi cele două fiice Bejan şi Dumitrescu, plus nepoţii, între care doi elevi şi o studentă în anul III la o facultate a Universităţii „Dunărea de Jos”.

Tot în stradă sunt şi doamna Elena Petru, cu nepotul dânsei de doar doi ani şi jumătate. În plus, copilul este şi bolnav! „Eu stau în locul fetei mele, Elena Cerlinca, şi copilul este al ei, ne-a declarat doamna Elena. Fata este plecată din ţară în străinătate şi nu ştiu cum o să fac cu nepoţelul meu care este bolnav, are oreion”, s-a plâns Elena Petru. 

La ora la care am făcut documentarea încă nu sosise executorul judecătoresc, dar, chiar dacă ar fi venit, nu s-ar fi schimbat nimic, de vreme ce se cunoştea situaţia de atâta vreme... În plus, bagajele chiriaşilor erau deja scoase în stradă, iar confuzia şi nesiguranţa se citeau pe chipurile oamenilor afectaţi.

„Am informat Primăria că avem probleme şi ni s-a spus că  nu au cum să rezolve situaţia, ne-a spus doamna Gogan. Suntem cinci în familie, cei mici merg la şcoală, nu ştiu unde îşi vor face temele... Fata mai mare e studentă şi mai este puţin până la deschiderea cursurilor. Ce ne-om face la noapte şi în zilele ce vin, că e frig? Şi dacă plouă?, a întrebat femeia îngrijorată. Am fost vineri în audienţă la domnul primar şi ne-a spus că nu sunt posibilităţi pentru astfel de cazuri...”

„Cunoaştem situaţia cetăţenilor din strada Eminescu nr. 21, pentru că două familii au depus la noi cerere pentru repartizarea unui spaţiu de locuit, ne-a spus domnişoara Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al Primăriei Galaţi. Ieri s-a făcut ancheta socială, iar pentru cele două familii care au depus cerere la Primăria Galaţi se fac diligenţe pentru a li se găsi un spaţiu de locuit”.

Ştim că, la Galaţi, sunt probleme în privinţa spaţiului de locuit pentru cazurile sociale, dar mai ştim că viaţa fiecărui om este importantă. Rugăm autorităţile locale să aibă în vedere că unul dintre copii este bolnav, iar cei doi şcolari trebuie să aibă posibilitatea să-şi pregătească temele...

Nu înţelegem de ce nu s-a efectuat ancheta socială până acum, dacă se ştia că procesul a fost pierdut de chiriaşi? Poate, odată şi odată, autorităţile locale vor rezolva problema locuinţelor de urgenţă, pentru că nu e admisibil ca la un oraş de aproximativ 300.000 locuitori să nu existe o rezervă pentru situaţii speciale. Vom reveni.

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.