Familie pe drumuri, după ce i-a ARS CASA

Familie pe drumuri, după ce i-a ARS CASA
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O familie din comuna Smulţi are mare nevoie de ajutor după ce casa şi întreaga agoniseală s-a făcut scrum, de Crăciun. Oamenii, trei adulţi, şi trei copii, au nevoie de orice, de la alimente de bază, la bani pentru a-şi putea construi o nouă casă.

Un dublu blestem a căzut teribil asupra familiei Lungi din Smulţi în cea de-a doua zi de Crăciun. Pierderea unui membru drag al familiei, bunica, a fost urmată de arderea din temelii a casei care rămăsese adăpost pentru cei doi părinţi, trei copii şi un bunic bolnav, accident care i-a pus pe oameni în dramatica situaţie de a rămâne, în toiul iernii, fără acoperiş deasupra capului. Toate s-au întâmplat în decurs de câteva ore, dramele care s-au succedat făcând din Crăciunul lui 2017 poate una dintre cele negre sărbători pentru familia Lungu din Smulţi. În cea de-a treia zi a marii sărbători, de Sf. Ştefan, urmau să îşi înmormânteze mama, dar, înainte să apuce să o ducă pe ultimul drum, pe timpul nopţii, casa a luat foc. Abia au reuşit să se salveze doar cu hainele de pe ei. Restul, mobilă, îmbrăcăminte, lucru personale, obiecte de prin casă, totul s-a făcut scrum. Cei doi soţi cu cei trei copii, unul de 18 ani, unul de 13 ani şi unul de 5 ani s-au trezit în toiul iernii fără nimic, singurul refugiu, impropriu locuirii pe vreme rece, fiind o bucătărie de vară, singura cameră care a rămas în picioare după sinistrul incendiu.

Mobilizare în comună şi pe internet

Nenorocirea familiei Lungu a impresionat comunitatea şi pe unii gălăţeni cu suflet, care s-au mobilizat deja să ajute cu haine, obiecte electrocasnice, unele obiecte de mobilier, materiale de construcţie şi, desigur, alimente. Nici autorităţile nu au rămas insensibile la drama celor şase suflete şi au iniţiat o campanie de strângere de fonduri necesare ridicării unei noi locuinţe.

„Fac un apel umanitar către toţi cei care pot să ajute să doneze bani pentru a putea în primăvară să începem construcţia unei noi locuinţe. În primăvară, când se va putea construi, o comisie formată din consilieri locali va gestiona fondurile strânse motivate cu facturile de materiale. Totul va fi foarte transparent”, a precizat Costică Gafton, primarul comunei Smulţi, pe pagina sa de Facebook.

În scopul strângerii banilor necesari ridicării unei case, a fost deocamdată deschis un cont la Garanti Bank prin Asociaţia „Destine Fericite”: RO38UGBI0000152012494RON, cu menţiunea pentru familia Lungu, comuna Smulţi, judeţul Galaţi. Cei care vor să doneze îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru părinţi şi cei trei copii trebuie să ştie că măsurile sunt următoarele: mama: încălţăminte 38-39 şi haine L, tatăl: încălţăminte 45-46 şi haine XXL sau XXXL, băiatul mare (18 ani): încălţăminte 44 şi haine XL, băiatul mijlociu (13 ani): încălţăminte 39 şi haine XS-S, băiatul mic (5 ani): încălţăminte - 29-30, pentru haine putându-vă orienta după vârstă.

Citit 4557 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.