De când puteţi merge cu maidanezii la sterilizat

De când puteţi merge cu maidanezii la sterilizat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cel târziu de la începutul lunii martie, gălăţenii care „au adoptat” câini fără stăpân pe domeniul public şi s-au opus, în repetate rânduri, strângerii maidanezilor de la blocuri vor putea să sterilizeze gratuit patrupedele, la Ecosal.

În prezent, conducerea serviciului public de salubritate şi ecarisaj lucrează la Regulamentul de sterilizare, deparazitare şi vaccinare a maidanezilor, urmând ca reprezentanţii Ecosal să informeze, până la finele acestei luni, ce paşi trebuie să urmeze iubitorii de animale pentru a beneficia de acest program. „În principiu, persoanele doritoare vor suna la Ecosal şi se vor programa. Am luat legătura cu medicul veterinar să ne comunice câţi căţeluşi poate steriliza pe zi. Animalele vor fi sterilizate, deparazitate, vaccinate, microcipate şi vor avea carnet de sănătate. Cine va face asta va trebui să îşi asume responsabilitatea pentru căţeluş, că va avea grijă de el. Vom comunica în curând numerele de telefon la care gălăţenii pot suna pentru programări”, ne-a declarat directorul Ecosal, Mirela Furtună.

Reamintim că, pe data de 25 ianuarie, prin votul aleşilor locali, sterilizarea câinilor de rasă comună sau metişi, cu şi fără stăpân, va fi integral subvenţionată de la bugetul local. Astfel, maidanezii pripăşiţi pe la scări de bloc sau case vor putea beneficia gratuit şi de deparazitare, vaccinare şi microcipare, cu condiţia ca gălăţenii care se declară iubitori de animale să-i prezinte la Ecosal. „Dacă vei dori să-i faci un bine lui Bobiţă, Lăbuş sau cum l-o chema pe căţelul scării de bloc sau de pe lângă, îl poţi lua frumos în braţe - ca un iubitor de câini ce te declari - vii cu el la centrul unde se poate face o astfel de intervenţie, şi eşti scutit de la plata oricăror taxe. Şi la momentul la care câinele poate fi luat, ţi-l şi asumi! Şi dacă, ferească Dumnezeu, ulterior se întâmplă o neplăcere, să se şi poată răspunde. În permanenţă vedem această dragoste neţărmurită faţă de aceste animale, care chiar n-au absolut nicio vină, dar, când vine vorba de responsabilităţi, toată lumea se întoarce cu spatele!”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Până acum, campaniile de sterilizare gratuită promovate de către municipalitate nu au avut nici pe departe efectul aşteptat, întrucât prea puţini gălăţeni au dat curs invitaţiei autorităţilor de a-şi steriliza patrupedele.

Deşi autorităţile nu au făcut un astfel de anunţ, cel mai probabil, în cazul în care nici această campanie nu va conduce la sterilizarea maidanezilor de pe domeniul public, municipalitatea va alege să aplice legea, aşa cum se procedează în multe alte oraşe ale ţării, şi va trece la eutanasierea câinilor vagabonzi.

Citit 3583 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 13:10

5 comentarii

 • postat de ionutanghel
  Sâmbătă, 17 Februarie 2018 01:59
  188.24.161.***
  dreptate pt oamenii muscati de maidanezi
  0
  1
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Sâmbătă, 10 Februarie 2018 09:00
  86.124.206.***
  Alinuta, nu-ti face griji: galatenii cu inima mare, iubitori de animale nu se vor
  inghesui la aceasta actiune de sterilizare a maidanezilor. In schimb nu se
  poate sti ce se va face cu fondurile alocate.
  Si va continua obiceiul de a fi hraniti cateii pe la coltul blocului, in mod
  iresponsabil.

  Teo C.
  1
  4
  Raportează
 • postat de codo
  Vineri, 09 Februarie 2018 12:25
  80.246.106.***
  Inca o lalaiala marca psd: ne facem ca sterilizam. Maidanezii sterilizati nu mai sunt maidanezi dupa regulile voastre din moment ce cineva si-i asuma. Devin adoptati, adica animale cu stapan. Puneti tunurile pe toti cei cu stapan, adunati-i pe ceilalti si asumati-i ca fiind maidanezi, sterilizati toate efectivele dar nu la pret de operatie estetica si ati rezolvat problema.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Alinuta
  Vineri, 09 Februarie 2018 08:33
  79.116.111.***
  De altfel bugetul local este foarte saracit. Nu sunt bani pentru investitii, locuri de joaca, parcari , demolari de galaje si alte maghernite aparute pe domeniul public, resuscitarea transportului in comun, sistemului centralizat de incalzire si multe altele. Guvernantii ( alesii poporului ) au pretentia ca suntem un oras european, in secolul 21, dar nu este nimic adevarat. Daca maidanezii or sa fie sterilizati si iarasi vor fi cheltuiti (sifonati) bani din impozitele si taxele platite de contribuabili ca in fiecare an, acesti caini nu v-or mai musca ?????? Oare prin sterilizare o sa le cada si dintii ??????
  Pentru saracii batrani din azilele din subordinea consiliului local nu se gasesc catusi de putini bani sa le majoreze cotele alocate ?????
  2
  12
  Raportează
 • postat de Xman
  Vineri, 09 Februarie 2018 06:30
  95.76.2.***
  Dar cu capra la fotograf, cand?!
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.