Dr. Nicolae Bacalbaşa: „Ne-am bătut joc de Marea Neagră”

Dr. Nicolae Bacalbaşa:  „Ne-am bătut joc de Marea Neagră”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Thassos, Insula de Smarald a Greciei, dr. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa şi-a făcut pentru a doua oară vacanţa. Cunoscutul medic gălăţean preferă această destinaţie în detrimentul Mării Negre, pe ţărmul căreia a copilărit.

Dr. Bacalbaşa a fost impresionat să descopere, pe drumul spre Grecia, că Bulgaria, „ciuca miştourilor româneşti”, nu are şosele găurite şi cu marginile pline de pet-uri şi hârtii.

„M-am pleoscăit într-o apă verzui-transparentă, perfect curată, căreia i se vede fundul, iar plaja este formată de bile de marmură, de diverse culori, şlefuite de valuri”, ne-a povestit medicul.

Dr. Bacalbaşa preferă să nu se mai întoarcă nici măcar în vacanţe la Constanţa, locul unde a copilărit şi despre care spune că „poţi să fii uşor agresat estetic şi fizic”.

„Copil fiind, mi-am petrecut vacanţele de constănţean pe plajele cu nisip nesfârşit de la Agigea. Acum plajele noastre arată ce înseamnă a rata o mare pe care ţi-o dă Dumnezeu. O mare distrusă! Dacă poţi să-ţi baţi joc de viaţa ta, poţi să-ţi baţi joc şi de mare, şi de multe altele”, spune dr. Bacalbaşa cu regret

Caricatură de Viorel Baciu

Citit 1774 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.