Cum a fost prima cursă a caiacelor pe Dunăre - de la Brăila, la Galaţi | FOTO

Cum a fost prima cursă a caiacelor pe Dunăre - de la Brăila, la Galaţi | FOTO
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproximativ treizeci de ambarcaţiuni şi aproape 50 de temerari la padele, printre care şi reprezentanţi ai autorităţilor din Brăila şi Galaţi, au participat, sâmbătă, 31 martie, la „Cursa Caiacelor pe Dunăre”, eveniment organizat de Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul.

„Dunărea trebuie să devină mai mult decât un simplu cuvânt. Redescoperirea Dunării poate reprezenta cheia succesului în dezvoltarea oraşelor Brăila şi Galaţi, dar şi a întregii zone”, acesta este mesajul Comunităţii RO100 Curăţăm Galaţiul, organizatorul Cursei Caiacelor pe Dunăre, eveniment care s-a dorit a fi un prim pas pentru relansarea turismului în zona Galaţi - Brăila.

În aşteptarea caiacelor plecate în cursă de la Brăila, gălăţenii din zona foişorului de pe Faleză au încins o horă împreună cu membrii şcolii “Dans Popular Galaţi”. Au ascultat apoi muzica interpretată de “Evergreen Live Music Duo” şi de Fanfara ”Valurile Dunării” din cadrul Centrului "Cultural Dunărea de Jos". La sosire, caiaciştii au fost întâmpinaţi de un public numeros şi entuziast şi li s-au înmânat diplome de participare din partea organizatorilor.

„Mulţumim iubitorilor sportului cu padela care au participat la Cursa Caiacelor, precum şi publicului de pe mal. De asemenea, le mulţumim pentru sprijin partenerilor Imbold Galaţi şi UVSAR Galaţi, ”Dans Popular Galaţi”, fanfara ”Valurile Dunării” din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi, Evergreen Live Music Duo şi 360 Degrade. Ne dorim o Cursă a Caiacelor pe Dunăre care să se repete şi în anii ce vin, astfel încât să devină în timp o tradiţie, care cu adevărat să marcheze deschiderea sezonului turistic în Galaţi”, transmite Echipa RO100 Curăţăm Galaţiul.

Citit 1989 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.