A încetat din viaţă pictorul Vasile Neagu

A încetat din viaţă pictorul Vasile Neagu
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pe neașteptate, în ziua de 24 noiembrie 2018, a părăsit această lume pictorul Vasile Neagu, membru al Filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici din România, fost profesor la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin", instituție în care și-a desfășurat cea mai mare parte a activității, îndrumând zeci de generații de elevi pe drumul spinos dar nobil al artei plastice. Un pedagog ilustru, de o rară modestie și un Om admirabil. Vestea tristă a venit ca un trăsnet, fiindcă doar cu două zile în urmă, joi, 22 noiembrie, Vasile Neagu participase la lansarea cărții mele "Artiști gălățeni interbelici".

Artistul s-a născut pe 16 iulie 1946, în Galaţi. A absolvit Institutul de Arte Plastice "Ion Andreescu" din Cluj-Napoca, secţia pictură, promoţia 1971. În paralel cu activitatea la catedră, de-a lungul anilor a avut două expoziții personale la Galeriile de Artă "Nicolae Mantu" (1986, 1993), din 1971 a participat la saloanele filialei locale, precum și la multe expoziţii de grup organizate pe plan național și internațional.

Pentru meritele sale, în 2016, a primit din partea Filialei Galați a UAPR Premiul de Excelență pentru întreaga activitate. Lucrări ale lui Vasile Neagu se găsesc în colecţii de stat şi particulare din România, Canada, Franța, Grecia, Israel şi SUA.

Prin încetarea din viață a pictorului Vasile Neagu, arta gălăţeană suferă o importantă pierdere. Îi vom păstra întotdeauna o neştearsă amintire. Dumnezeu să-l ierte şi să-i dea liniştea necesară în Împărăţia Sa!

Citit 4696 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2018 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.