Afterschool în şcolile închise de la Drăguşeni?

Afterschool în şcolile închise de la Drăguşeni?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Inspectoratului Şcolar, Doruleţ Resmeriţă, a reacţionat în urma articolul publicat recent de cotidianul nostru, „Reforma din învăţământ, făcută din birou - Şcoli modernizate şi închise”, reportaj care scotea în evidenţă faptul că trei şcoli gimnaziale din Drăguşeni stau nefolosite, deşi s-au investit fonduri publice în ele, iar elevii fac naveta, zilnic, kilometri întregi.

Resmeriţă nu a comentat faptul că la toamnă, reforma va atinge şi Şcoala de Arte şi Meserii din Drăguşeni, dar şi şcoala cu tradiţie din Adam, ci i-a sugerat primarului din comună soluţii pentru valorificarea spaţiului de învăţământ: organizarea unui program afterschool pe banii bugetului local.

Doruleţ Resmeriţă a reamintit faptul că decizia de a comasa şcolile s-a luat pentru a se renunţa la învăţământ simultan clasele I-IV. Deşi admite că transportul elevilor costă mult, Resmeriţă afirmă că în felul acesta se realizează nu numai eficientizarea învăţământului, ci şi creşterea calităţii actului educaţional:

„Nu ştiu dacă transportul elevilor nu înseamnă a cheltui mai mulţi bani decât un învăţământ simultan, dacă facem un calcul eu vă spun că da, ci înseamnă în primul rând creşterea calităţii actului educaţional”.

„Suntem primul judeţ care demarăm un program-pilot pentru anul viitor şcolar: în şcolile comasate se va face învăţământ de după-amiază, afterschool. Elevii care nu mai învaţă în clase simultane şi care merg câţiva kilometri până la şcoală, se întorc după-amiază şi vor face temele cu un învăţător de sprijin”, a declarat Resmeriţă.

Potrivit acestuia, noua metodologie îi permite primarului din Drăguşeni să ceară Inspectoratului Şcolar să organizeze învăţământ afterschool.

„Organizarea nu implică decât cheltuieli privind plata cu ora a învăţătorului şi cheltuieli de întreţinere şi de utilităţi. Nu înseamnă foarte mult. Mi-ar plăcea să cred că primarii vor introduce bani în buget pentru a le asigura şi o masă elevilor. Dar asta pică şi în responsabilitatea comunităţii locale”, a spus şeful ISJ.

Citit 1102 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.