Se anunţă ninsori şi viscol

Se anunţă ninsori şi viscol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Judeţul Galaţi se va afla de astăzi, de la ora 12, şi până joi la ora 12, sub ameninţarea codului galben de iarnă *

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Galaţiul a primit avertizare meteorologică, fenomenele vizate fiind ninsori şi intensificări ale vântului.

În sudul şi sud-estul ţării, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20-25 litri/mp, iar vântul se va intensifica, viscolind şi troienind ninsoarea. Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a dispus comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să urmărească atent evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariţia oricărei situaţii de urgenţă.

Va fi monitorizată cu precădere asigurarea continuităţii în furnizarea energiei electrice către populaţie, eventualele avarii survenite urmând a fi remediate cu maximă operativitate de către echipele de intervenţie.

Potrivit directorului Ecosal, Ion Ionescu, în municipiul Galaţi, sunt pregătite de intervenţie în caz de deszăpezire sau polei 18 utilaje: zece tractoare cu plug şi perie, cinci sărăriţe dintre care trei cu plug şi trei fadrome. Ionescu ne-a asigurat că trei echipe vor lucra pe arterele principale, 24 de ore din 24, iar alte patru vor interveni pe străzile secundare.

Eduard Grosu, directorul Administraţiei Domeniului Public, ne-a declarat că serviciul său intervine pentru deszăpezire doar dacă este solicitat de către Primărie, în zonele pe care le administrează – cimitire, parcări.

Cele cinci tractoare, lame, perii şi echipajele aferente pot interveni, la cererea autorităţilor locale, şi pe străzile din oraş. Este asigurat serviciul de permanenţă. Teoretic stăm bine, practica e ceva mai grea.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.