Cu ajutorul nostru, Robert Cristian ar putea învăţa câteva cuvinte

Cu ajutorul nostru, Robert Cristian ar putea învăţa câteva cuvinte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei care doresc să-l sprijine, pot depune orice sumă în contul deschis la BCR *

Mulţi sunt semenii necăjiţi care au nevoie de solidaritatea noastră. Unul dintre ei este copilul Robert Cristian, în vârstă de 5 ani şi 8 luni.

Are paralizie cerebrală - în termeni medicali „sindrom ataxopiramidal” - şi mama sa spune că a dobândit acest handicap la naştere, „din cauza unor neglijenţe medicale”.

În anii din urmă, Robert a fost adeseori internat prin clinici, între care şi la Spitalul Clinic „Alexandru Obregia” din Bucureşti, pentru tratament şi evaluare. Progresele sunt vizibile...

„La vârsta de şapte luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică şi nu i s-au dat prea multe şanse de progres, scrie Maria Cristian, mama lui Robert.

Deşi nu putea să-şi ţină capul, să stea în şezut, să se sprijine în picioare, după multă muncă şi un şir întreg de spitalizări, acum copilul poate să-şi ţină capul pe umeri, să stea în şezut, să meargă de mână  şi să spună aproximativ zece cuvinte”.

Părinţii lui Robert, pe baza evaluărilor şi a indicaţiilor medicilor specialişti, ştiu că mezinul familiei Cristian are şanse de îmbunătăţire a sănătăţii. Există posibilitatea unor tratamente  în străinătate, dar toate costă...

„Am solicitat internarea într-o clinică din Ucraina, unde o şedinţă de recuperare costă 3500 de euro. Am avut programare în această vară, însă din lipsă de bani nu am reuşit să ajungem”. 

„Pe lângă şedinţele de recuperare, se mai practică şi o şedinţă de terapie cu delfini care ar costa vreo 4500 euro. Robert are nevoie de patru şedinţe pe an...”.

La o sumară socoteală, ca să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, Robert ar avea nevoie de 15.000-16.000 euro pe an. 

În timp ce unii dintre noi ne întristăm că nu am primit cadoul aşteptat, familia lui Robert se bucură ori de câte ori acest copil reuşeşte să mai rostească un cuvânt.

Rememorând bucuria cu care ne povestea Maria Cristian despre progresele copilului său, ne dăm seama cât de mare bogăţie este sănătatea unui om. Sănătate pe care familia Cristian o doreşte pentru Robert.

La ceas de sărbătoare, când obişnuim să ne alăturăm celor dragi în bucurii, dar şi în necazuri, vă rugăm să întindeţi o mână de ajutor  acestui copil ca să mai înveţe zece, cinsprezece cuvinte...

Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor, pot depune orice sumă în contul RO47RNCB0141032634250001, deschis la BCR Galaţi.

Orice sugestie o puteţi face şi familiei Cristian la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1262 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.