Sărbătorile pascale stimulează dărnicia

Sărbătorile pascale stimulează dărnicia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un număr de 8 din 10 români intenţionează să ofere daruri cu ocazia sărbătorilor de Paşte, iar 83 la sută vor petrece sărbătorile acasă, potrivit unui studiu realizat de o companie de profil. Conform rezultatelor acestuia, 81 la sută din respondenţii femei intenţionează să facă cadouri de Paşte, în timp ce numai 76 la sută dintre bărbaţi au declarat că vor face cadouri cu această ocazie. Bărbaţii declară într-un procent de 73 la sută că intenţionează să ofere cadouri soţiilor sau partenerelor, în timp ce 62 la sută din femei susţin că soţul sau partenerul este prima opţiune pentru un cadou de Paşte, arată studiul Reveal Marketing Research. Pe de altă parte, 56 la sută dintre femei au declarat că vor oferi cadouri părinţilor, în timp ce numai 47 la sută dintre bărbaţi au afirmat că vor face acest lucru.

Cu privire la locul unde vor petrece sărbătorile de Paşte, 83 la sută dintre respondenţi susţin că vor petrece sărbătorile pascale acasă, în familie, şi că vor merge la biserică în noaptea de Înviere. Un sfert dintre românii cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani spun că anul acesta de Paşte vor merge în vizită la rude sau la prieteni.

Pe de altă parte, două din zece femei au afirmat că ţin post în Săptămâna Mare, în timp ce doar 14 la sută din bărbaţi fac acest lucru. Jumătate din respondenţi au transmis că nu obişnuiesc să ţină post. Deşi numai 8 la sută din totalul respondenţilor afirmă că ţin tot postul, procentul creşte până la 22 la sută în rândul respondenţilor cu studii primare.

Studiul a fost realizat în perioada 8-19 aprilie, pe un eşantion de 1.001 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Citit 782 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.