”Cafea pentru medici”, un proiect sufletist în plină pandemie

”Cafea pentru medici”, un proiect sufletist în plină pandemie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada stării de urgență instituită în țara noastră din cauza pandemiei de coronavirus, care deja face multe victime, un proiect sufletist își găsește locul printre știrile triste de zi cu zi și aduce o rază de speranță pentru oamenii din prima linie în lupta cu COVID-19, medicii. Pentru a bucura cât de puțin personalul medical care se ocupă de îngrijirea și tratarea persoanelor infectate cu COVID-19, mai multe cafenele din Iași primesc comenzi online și livrează cafea în fiecare zi în spitalele din capitala Moldovei.

Opt cafenele din Iași împreună cu un ONG au lansat proiectul ”Cafea pentru medici”, o metodă prin care doresc să le mulțumească medicilor din Iași pentru tot ceea ce fac în aceste zile în lupta cu noul coronavirus.

Oricine vrea să le facă o bucurie medicilor poate comanda online câte cafele dorește de la oricare dintre localurile care fac parte din proiect, iar voluntarii le livrează la spitalele din Iași. “Traseul este foarte simplu, alegi coffee shop-ul de unde dorești să achiziționezi cafeaua, avem două tipuri de cafea, Capuccino și Long Black, ducem în fiecare zi un număr egal din aceste două tipuri de cafea. Costă 7 lei la toate coffee shop-urile. Intri, plătești online sau de pe Revolut și de aici preluăm noi“, a explicat Amalia Damoc, reprezentantul ONG-ului care susține campania.

Scopul nobil al proiectului este dublat și de faptul că, în acest fel, patronii celor opt cafenele din proiect își pot ține afacerea pe linia de plutire și pot depăși cumva această perioadă atât de dificilă și din punct de vedere financiar.

Cafelele se vor livra în funcție de numărul de comenzi până la finalul stării de urgență, potrivit sodelicious.ro.

Citit 1446 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 12:21

1 comentariu

 • postat de Sanda
  Luni, 13 Aprilie 2020 14:32
  5.13.161.***
  Cafeaua nu-i buna, nici in cantitate normala nici in exces, mai bine gasiti altceva. Se stie ca cafeaua, de fapt cofeina da dependenta, provoaca anxietate, stres, tensiune oculara, palpitatii, hipertensiune, insomnii, aritmii, pierderi de electroliti (Ca, Mg), etc. .
  Cafeaua ne face iraţionali şi agitaţi, sevrajul (dependenta de drog) provocat de cafea duce la apariţia migrenelor, apoi sevrajul poate promova depresia, adica exact ce nu le trebuie medicilor, cadrelor medicale in conditiile de azi cu aceasta criza. Deci pentru a inlatura efecte nocive ale cafelei ar trebui sa facem multe alte tratamente pentru a contracara efectele pe termen lung ale cofeinei si nici asa nu se stie .
  6
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.