În plină pandemie, apă cu ţârâita sau nici măcar atât!

În plină pandemie, apă cu ţârâita sau nici măcar atât!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„În plină pandemie, când ar trebui să ne spălăm cât mai des şi cât mai bine, noi, la o aruncătură de băț de ditamai municipiul, după ce că ni se livrează o apă de proastă calitate, ne-o mai da şi cu ţârâita! Atunci când nu se opreşte în miezul zilei fără nici un avertisment! Nu ne putem asigura minima igienă personală! Suntem condamnaţi, sau ce?”, ne-au reclamat, ieri, gălăţeni din satul Odaia Manolache, comuna Vânători din judeţul Galaţi.

Situaţia se repetă în fiecare an, dar oamenii susţin că nu mai au răbdare şi nici înţelegere să accepte, mereu şi mereu, aceleaşi explicaţii. „Ne trezim brusc că nu avem apă și nu am strâns. Ne spălăm cu apă îmbuteliată, cei care ne permitem. Dacă ar exista un program, măcar am şti când avem şi când nu. Ajungem să facem provizii, să stăm cu apa în butoaie şi găleţi, preventiv, ca pe vremea bunicii”, reclamă localnicii.

Aceştia îşi amintesc că, în campania electorală de acum patru ani, li s-a promis că nu vor mai duce lipsă de apă potabilă curentă. Iar implementarea unui sistem funcţional de alimentare cu apă potabilă, prin extinderea şi reabilitarea celui deja existent, atât pentru localnicii din satul Vânători, cât şi pentru cei din satele Costi şi Odaia Manolache şi suplimentarea debitului de apă a fost unul dintre angajamentele actualului primar Marian Ghinea.

Ce spune primarul

Contactat telefonic, primarul comunei Vânători, Marian Ghinea, ne-a declarat că, la ora actuală, sistemul care le-a furnizat apă toată iarna fără probleme, este funcţional. Numai că, fiind secetă, oamenii îşi udă grădinile, iar sistemul nu face faţă acestui consum: „Toată iarna nu au fost probleme, acum pentru că s-a încălzit oamenii îşi plantează răsadurile, îşi udă grădinile şi curţile. Dacă nu ar uda, dacă ar consuma în mod conştient şi raţional apa, nu ar fi nicio problemă. Problema se repetă în fiecare an. Fiind consumul așa de mare, scade presiunea şi îmi scade şi mie volumul de apă din bazine şi atunci trebuie să fac pauze pentru reumpleri. După amiază vor avea din nou apă, dar depinde de cât de mare va fi consumul”.

Primarul spune că investiţia necesară pentru eliminarea problemelor de alimentare cu apă este aproape de finalizare. Aducţiunea a fost făcută, numai că se aşteaptă grupul de pompare pentru a fi montat. Acesta este comandat, numai că nu au ajuns din Italia anumite componente necesare.

 

Citit 2920 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:52

3 comentarii

 • postat de florin
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 08:58
  82.79.132.***
  Aici daca am avea la Galati un DNA functionabil sunt multe de cercetat.De exemplu cum s-a luat decizia de primar si consilieri locali in anul 2015 sa sape 3 puturi si din toate 3 sa se scoata o apa improprie consumului?Cum sau cheltuit acei bani?Basca ca in prezent mai este functional un put!Actualul primar este viceprimarul de atunci deci ar putea raspunde la aceasta intrebare!Din 2017 tot se vorbeste de rezolvarea acestei probleme !Acum asteptam pompele!Citi ani se vor astepta aceste pompe?
  0
  6
  Raportează
 • postat de Vieru Roxana
  Miercuri, 08 Aprilie 2020 07:44
  82.79.132.***
  Câtă durere denotă acest răspuns al unui om care a avut la dispoziție un mandat să rezolve această problemă. Problema apei a fost dintotdeauna, vorbim de ani de zile și acum nu au sosit piesele...
  0
  4
  Raportează
 • postat de alina
  Marți, 07 Aprilie 2020 23:33
  81.196.64.***
  In Costi, pe timp de vara apa miroase foarte urat, a hoit! Si atentie, nu este apa potabila, este apa menajera!
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.