”Nu e toaletare, ci mutilarea unor copaci sănătoşi” (FOTO)

”Nu e toaletare, ci mutilarea unor copaci sănătoşi” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

"Vă rog să ajutaţi la stoparea acestor defrişări fără sens", este mesajul pe care l-am primit din partea unei cititoare a ziarului "Viaţa liberă", care acuză că se fac tăieri şi mutilări de arbori în zona în care locuieşte. Municipalitatea susţine că e vorba despre fasonare.

"Vă semnalez noi tăieri de copaci în Ţiglina II, zona parcului aferent blocului E6 şi zonele aferente blocului E7. Nu e vorba de toaletare, ci de tăieri sau mutilări (prin rupere a crengilor unor copaci tineri şi sănătoşi). În secţiunea copacilor tăiaţi sau mutilaţi se vede că nu erau bolnavi.

În parcul amenajat în zona blocului E6 din Ţiglina II sunt marcaţi cel puţin încă cinci copaci, probabil pentru tăiere. Trebuie să amintesc faptul că în timpul construcţiei acestui parc au mai fost defrişaţi foarte mulţi copaci, fiind dată şi o amendă de către Garda de Mediu. Copacii marcaţi sunt în majoritate tineri, înverziţi şi înfloriţi. Vă scriu cu mare speranţă ca puteţi face ceva până nu e prea târziu", ne-a scris gălăţeanca.

Ce spune Primăria

La solicitarea pe care am transmis-o administraţiei locale, împreună cu sesizarea gălăţencei, am primit următorul răspuns: "Primăria municipiului Galați nu a realizat tăieri de copaci în zona indicată. Același lucru este valabil și pentru SC Gospodărire Urbană SRL. În zonă s-au realizat fasonări de arbori, de către o firmă specializată. Precizăm că preocuparea este aceea de a avea un mediu sănătos, motiv pentru care Primăria municipiului Galați derulează periodic ample acțiuni de plantări. În această primăvară s-au plantat în oraș aproximativ 900 de arbori, care se adaugă celor peste 2.000 plantați în toamna anului trecut. Mai mult, în această perioadă s-au plantat și 30.000 de fire de gard viu și urmează să mai fie plantate alte 20.000 de fire", ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Citit 3033 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 09:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.