”Nu e toaletare, ci mutilarea unor copaci sănătoşi” (FOTO)

”Nu e toaletare, ci mutilarea unor copaci sănătoşi” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

"Vă rog să ajutaţi la stoparea acestor defrişări fără sens", este mesajul pe care l-am primit din partea unei cititoare a ziarului "Viaţa liberă", care acuză că se fac tăieri şi mutilări de arbori în zona în care locuieşte. Municipalitatea susţine că e vorba despre fasonare.

"Vă semnalez noi tăieri de copaci în Ţiglina II, zona parcului aferent blocului E6 şi zonele aferente blocului E7. Nu e vorba de toaletare, ci de tăieri sau mutilări (prin rupere a crengilor unor copaci tineri şi sănătoşi). În secţiunea copacilor tăiaţi sau mutilaţi se vede că nu erau bolnavi.
În parcul amenajat în zona blocului E6 din Ţiglina II sunt marcaţi cel puţin încă cinci copaci, probabil pentru tăiere. Trebuie să amintesc faptul că în timpul construcţiei acestui parc au mai fost defrişaţi foarte mulţi copaci, fiind dată şi o amendă de către Garda de Mediu. Copacii marcaţi sunt în majoritate tineri, înverziţi şi înfloriţi. Vă scriu cu mare speranţă ca puteţi face ceva până nu e prea târziu", ne-a scris gălăţeanca.

Ce spune Primăria

La solicitarea pe care am transmis-o administraţiei locale, împreună cu sesizarea gălăţencei, am primit următorul răspuns: "Primăria municipiului Galați nu a realizat tăieri de copaci în zona indicată. Același lucru este valabil și pentru SC Gospodărire Urbană SRL. În zonă s-au realizat fasonări de arbori, de către o firmă specializată. Precizăm că preocuparea este aceea de a avea un mediu sănătos, motiv pentru care Primăria municipiului Galați derulează periodic ample acțiuni de plantări. În această primăvară s-au plantat în oraș aproximativ 900 de arbori, care se adaugă celor peste 2.000 plantați în toamna anului trecut. Mai mult, în această perioadă s-au plantat și 30.000 de fire de gard viu și urmează să mai fie plantate alte 20.000 de fire", ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Citit 2772 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 09:21

9 comentarii

 • postat de AMALIA
  Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 09:45
  86.125.62.***
  SUNT FOARTE DE ACORD CU TAIEREA PLOPILOR CARE RECUNOSC CA DAU MULT OXIGEN DAR DAU SI MULT PUF CARE NU ESTE SANATOS PTR CEI CU ALERGII SI CARE FAC UN ORAS MURDAR PTR MAI BINE DE 4 LUNI...INCERCATI SA VA IMAGINATI IN ACEASTA PANDEMIE DUPACECA VOM STA CU MASCA VOM AVEA SI PUF CARE NE VA FACE VIATA UN COSMAR......
  1
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 24 Aprilie 2020 09:45
  5.13.195.***
  Una intrebi Primaria ,alta iti raspunde ,acest joc de cuvinte si buimaceala raspunsului pe care la dat pare ca ne cred inapoiati mintal ,
  2
  15
  Raportează
 • postat de Vociferor
  Vineri, 24 Aprilie 2020 06:22
  5.13.178.***
  Terente, pe B-dul Marii Uniri tot cu sfatul intelept al unora au fost efectuate lucrarile de mutilare ale arborilor. Au mai fost stropiti si cu nu stiu ce solutie ( amestecul fiind facut de Dorel) care le-a ars frunzele. Nu avem cu cine.
  Poate cineva de la Viata Libera reuseste sa afle detalii despre ce se intampla cu teii de pe Faleza si de prin alte parti ale orasului. Arbori tineri care se usuca . Cu ce au fost stropiti de au ajuns asa? Si sa nu inceapa primaria sau serviciile conexe ca arborii au fost atacati de cine stie ce ciuperca (halucinogena) ca nu muscam asta.
  Noi inca udăm florile de prin intersesctii si de pe trotuar cu furtunul "prin inundare " de se scurge apa in strada . Vezi intersesctie Ultimul Leu, Bariera Traian etc. Nu suntem capabili sa punem un pistol de stropit la troaca aia de masina . E in jur de 20 - 30 Ron la magazinele de profil. Sau un mic aspresor ceva si sa stropim din masina in mers. Mai rapid , mai usor ,eficient ,economic si fara balti pe asfalt.
  Ne resetam in perioada asta si ne vom "trezi" cu alta mentalitate. Sper
  0
  13
  Raportează
 • postat de Mardare Marilena
  Joi, 23 Aprilie 2020 21:14
  46.97.169.***
  Sunt toti tampiti......se va umbla cu lumanarea dupa un Copac Verde!
  2
  15
  Raportează
 • postat de romeo
  Joi, 23 Aprilie 2020 17:40
  5.13.202.***
  Ziarul numai atat are de spus? Nu face nici o ancheta? Chiar ia de bun tot ce spune primaria?
  Cati copaci din cei plantati de primarie mai "traiesc" astazi????
  Cine se face vinovat de maltratarea copacilor???
  Din banii nostri se platesc si greselile si aberatiile primariei.
  2
  18
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 23 Aprilie 2020 16:37
  78.96.81.***
  Mai daunazi, in acest ziar, primaria invederea ca toaletarea arborilor din spatiul public se va face numai dupa consultarea unui specialist!

  Acum spune ca nu stie nimic de slutirea unor copaci din gestiunea ei, ca e o firma, auzi, specializata, cand se vede clar ca acele asazise, fasonari, sunt in afara unei rigori profesionale, omorand, pur si simplu, copaci tineri si sanatosi!

  Este ca si cum, primarul Pucheanu, mai ales in perioada asta, sa-l tunda portarul primariei, slutindu-l, frizerii fiind in somaj!

  Dar vad ca nu se opreste, acest individ sluteste de vreo cativa ani tot orasul, iar mamelucii tac, si vor merge la vot in turma, ca, ce, doar nu-i orasul lor, parveniti de prin toate catunele, rapile, colibele tarii la combinat, nimic sfant nu-i leaga de acest oras!

  Doar burdihanul plin, manelele, pomeni la ziua scrumbiei, prescuri, sarmale, fasole cu ciolan si bautura,MOACA, pe la biserici, atat; dupa ei COVID-ul!
  2
  17
  Raportează
 • postat de Ilici
  Joi, 23 Aprilie 2020 15:27
  86.124.206.***
  Din cei 2900 de arbori plantati (in declaratii) de primarie (cred ca sunt maxim 1000) veti vedea anii viitori doar ceteva zeci de pomi, ptr ca marea majoritate sunt deja uscati si nu-i uda nimeni in continuare. De "gardul viu" nici nu mai spun, e mort de-a binelea. Puteti vedea cisterna ce uda flori aproape in fiecare dimineata in fata primariei, prefecturii si la palatul de injustitie, in rest... se pot usca pomii, bine ca au vazut gusterii ca am plantat si ca ne-am luat banii...muuulti!!
  0
  20
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Joi, 23 Aprilie 2020 12:11
  86.34.180.***
  Aproape toti teii de pe Bd. Marii Uniri, sunt uscati sau in pericol iminent de uscare. Primaria, chiar nu vede acest lucru. Nu analizeaza cauzele, nu are nici-o relatie cu specialisti din cadrul Complexului R. Angheluta(Gradina botanica Galati), care s-o sfatuiasca in legatura cu acest aspect?
  3
  31
  Raportează
 • postat de Nea Gica
  Joi, 23 Aprilie 2020 11:15
  188.24.200.***
  dupa ce ca nu a facut absolut nimic legat de criza corona la Galati, dom primar mai taie din natura sa mai bage niste betoane. Hai cu alegerile ca nu se mai poate!
  15
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.