Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
1 comentariu

Gabriela și Florin Dănilă din Galați sunt, amândoi, oameni ocupați, cu cariere care, de regulă, nu le lasă prea mult timp liber, pentru hobby-uri, marea lor pasiune fiind călătoriile, pentru care, an de an, fac planificări minuțioase, atât financiare, cât și logistice. În pandemie însă, amândoi, dar mai ales Gabriela, care este profesoară, a trebuit să găsească lucruri frumoase cu care să-și ocupe în mod constructiv timpul. Așa s-a născut Gabriela's Garden, cum îi spune, afectuos, profesoara de engleză spaţiului pe care îl îngrijeşte, împreună cu soţul, în faţa blocului.

Pământul era destul de uscat şi fusese cam neglijat, dar, după cum spune Gabriela, cu timpul şi cu foarte multă răbdare au ajuns la rezultatele din fotografii. A fost nevoie şi de efort, şi de minuţiozitate, seceta prelungită neajutând deloc lucrurile. Gabriela şi Florin au udat îndelung plantele, iar acum se bucură la fiecare ploaie care le ajută puii verzi să crească.  
"Am pus stejar roșu, buxus, gladiole, trandafiri, dalii, tuia, coacăz negru şi sporul casei", spune gălăţeanca, mulţumindu-ne că scriem despre iniţiativele frumoase ale oamenilor din urbe. "Ştiu că mulţi îngrijesc nişte grădini minunate, poate vor mai face şi alţii... În Austria, am fost foarte emoţionată să aflu că trandafirii din grădina lor publică sunt plantaţi de localnici, cu acordul administrației, având şi o plăcuţă cu dedicaţia, pentru oameni dragi, inclusiv pentru animăluţe", a adăugat Gabriela, mărturisindu-ne că, pe lângă pictura pe lemn, grădinăritul a fost activitatea care a ajutat-o să-şi păstreze echilibrul în timpul pandemiei şi să nu rămână prea mult în spaţiul virtual. Iar rezultatul se poate admira din fotografii cam aşa cum îl vede şi Gabriela, de la fereastră: o oază de verde care creşte şi înfloreşte.

Citit 2891 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2020 13:00

1 comentariu

  • postat de eu Sâmbătă, 25 Iulie 2020 07:53 82.79.132.*** Link la comentariu
    4
    11

    Foarte frumos că au pasiunea horticulturii însă vreau să vă adresez o întrebare vouă, celor care aveți posibilitatea de a influența modul de gândire al poporului. Nu al meu, dar al poporului. Știți că tot ce o să înțeleagă poporul este că e bine să facă țarc în fața blocului? Ați avut curiozitatea de a ieși puțin din arterele mari și de a intra printre blocuri, să aruncați o privire? Să vedeți și să dați la ziar ce poiate și-au făcut oamenii în fața blocului? Ce garduri au ridicat ei de și-au făcut ogradă sub geam, unii au inclus și mașina în peisaj ? Scrie undeva în articolul dvs că în Austria sădesc ăia flori CU ACORDUL administrației, nu ca la noi trage omul gard ca la mă-sa acasă, gard de lagăr, se împroprietărește cu terenul Primăriei și nimeni nu face nimic în legătură cu asta? Ați văzut prin Mazepa de exemplu ce este ? Sunt unii care au și cușcă cu câine băbăiatule!!! Pe lângă faptul că au construit extensii la balcoane de au schilodit și spațiul verde și construcția? Iar voi îi încurajați? În fața blocului trebuie să fie curat și o floare acolo, expresia pornirilor artistice ale fiecăruia să se manifeste la om acasă bă, pe proprietatea lui. Gardul este prima manifestare a dreptului de proprietate, a apărut imediat după ce omul a început să cultive și să domesticească iar noi, în absența legii, cam pe acolo ne regăsim. Poliția locală doarme în mașină în fiecare zi la câțiva metri de cușca câinelui din fața balconului unuia de lângă Școala 28, care îți dă cu sapa în cap dacă atingi gardul lui iar voi îi încurajați?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.