O grădină din pământ sterp, în trei luni (FOTO)

O grădină din pământ sterp, în trei luni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gabriela și Florin Dănilă din Galați sunt, amândoi, oameni ocupați, cu cariere care, de regulă, nu le lasă prea mult timp liber, pentru hobby-uri, marea lor pasiune fiind călătoriile, pentru care, an de an, fac planificări minuțioase, atât financiare, cât și logistice. În pandemie însă, amândoi, dar mai ales Gabriela, care este profesoară, a trebuit să găsească lucruri frumoase cu care să-și ocupe în mod constructiv timpul. Așa s-a născut Gabriela's Garden, cum îi spune, afectuos, profesoara de engleză spaţiului pe care îl îngrijeşte, împreună cu soţul, în faţa blocului.

Pământul era destul de uscat şi fusese cam neglijat, dar, după cum spune Gabriela, cu timpul şi cu foarte multă răbdare au ajuns la rezultatele din fotografii. A fost nevoie şi de efort, şi de minuţiozitate, seceta prelungită neajutând deloc lucrurile. Gabriela şi Florin au udat îndelung plantele, iar acum se bucură la fiecare ploaie care le ajută puii verzi să crească.  

"Am pus stejar roșu, buxus, gladiole, trandafiri, dalii, tuia, coacăz negru şi sporul casei", spune gălăţeanca, mulţumindu-ne că scriem despre iniţiativele frumoase ale oamenilor din urbe. "Ştiu că mulţi îngrijesc nişte grădini minunate, poate vor mai face şi alţii... În Austria, am fost foarte emoţionată să aflu că trandafirii din grădina lor publică sunt plantaţi de localnici, cu acordul administrației, având şi o plăcuţă cu dedicaţia, pentru oameni dragi, inclusiv pentru animăluţe", a adăugat Gabriela, mărturisindu-ne că, pe lângă pictura pe lemn, grădinăritul a fost activitatea care a ajutat-o să-şi păstreze echilibrul în timpul pandemiei şi să nu rămână prea mult în spaţiul virtual. Iar rezultatul se poate admira din fotografii cam aşa cum îl vede şi Gabriela, de la fereastră: o oază de verde care creşte şi înfloreşte.

Citit 3749 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2020 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.