S-a stins din viaţă profesorul Cristian Arginteanu

S-a stins din viaţă profesorul Cristian Arginteanu
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Profesorul Cristian Arginteanu a încetat din viaţă la vârsta de 77 de ani, pe 16 iulie 2020. S-a născut pe 7 februarie 1943, la Chilia-Nouă, Ucraina, din părinţii Anasatase şi Madelein Arginteanu, care au fost farmacişti renumiţi în Galati, care au profesat la fosta farmacie "Ţinc". 

Profesorul Cristian Arginteanu a absolvit Conservatorul din Iaşi şi a avut, apoi, o carieră în învăţământ şi o activitate artistică remarcabile, timp de 40 de ani. A debutat ca profesor în 1971, la Liceul Nr. 6 (CFR), apoi s-a mutat la Şcoala nr.7, unde a lucrat 30 de ani. Concomitent, a predat câţiva ani şi la Liceul Pedagogic "Costachi Negri".

Încă din primii ani a creat şi dirijat un grup vocal-folcloric cu care a câştigat trei premii naţionale şi o orchestră de muzică populară cu care a luat locul I pe ţară. A înfiinţat grupul „Greieraşul", care a obţinut alte câteva succese remarcabile, printre care şi Premiul al II-lea la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară din Bucureşti. A mai lansat grupul de muzică uşoară Rhythmic Song. De asemenea, a ajutat la descoperirea unor talente: Laura Petrescu (Lora), Oana Simiz, Violeta Tanase, Geanina Cojocaru şi Sofia Şerban. A cântat pe scenă alături de: Mirabela Dauer, Mihai Constantinescu, Aurel Moldoveanu, Marina Florea şi Alexandru Jula.

A ţinut spectacole în toată ţara, dar şi peste hotare (Moldova şi Turcia). A cântat alături de formaţia sa la Consulatul Român din Turcia, unde a reprezentat cu mândrie portul şi muzica românească.

A fost iubit şi apreciat pentru umorul său şi pentru dragostea cu care s-a dedicat vieţii artistice de generaţii şi generaţii de elevi şi va rămâne un nume de referinţă pentru muzica gălăţeană. 

Citit 2671 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2020 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.