Admitere la liceele militare

Admitere la liceele militare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Judeţean Galaţi, le dă şansa elevilor de gimnaziu din Galaţi să participe la examenul de admitere  din 2010, pentru anul de învăţământ 2010-2011.

Până la examenul de capacitate, ei se pot orienta către următoarele instituţii  liceale militare:  „Dimitrie Cantemir” de la Breaza, „Mihai Viteazul” de la Alba Iulia şi „Ştefan cel Mare” de la Câmpulung Moldovenesc.

„Fiecare dintre aceste colegii are câte 120 de locuri la admiterea din acest an, din care câte 100 sunt pentru băieţi şi diferenţa pentru fete”, ne-a spus locotenent-colonel Sorin Traian, comandantul Centrului Militar Judeţean Galaţi. „Durata de studiu este de patru ani”.

Reţinem câteva dintre condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidaţi:  să fie înmatriculaţi în clasa a VIII-a şi să aibă vârsta de maximum 16 ani la data începerii anului şcolar; să aibă cetăţenia română, comportament moral în societate şi să fie „apţi medical” la vizita medicală.

În cadrul concursului, elevii vor susţine probe  sportive, psihologice şi de cunoştinţe, potrivit disciplinelor studiate în gimnaziu.

Alte informaţii puteţi obţine la sediul Biroului de Informare-Recrutare din cadrul CMJ din Galaţi,  strada Cerealelor nr. 2 sau la telefon 0236/497031.  

Programul este de luni până vineri, între orele 8.00-20.00.

Citit 913 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.