Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

Cum procedăm când găsim un portofel? Îl predăm la...poliție! Celebra replică din seria ”BD” nu este doar un fragment dintr-o comedie savuroasă, ci o datorie civică pe care nu se ştie cât de multă lume o mai respectă. Un gălăţean însă nu s-a lăsat momit de conţinutul unui portmoneu găsit pe o bancă de pe stradă, şi, gândindu-se în primul rând la necazul celui care îl rătăcise, a făcut tot posibilul să îl returneze. Cum altfel, decât cu ajutorul poliţiei, unde s-a prezentat cu portmoneul pe care l-a găsit, în plină zi, pe o bancă de pe strada Constructorilor, în vecinătatea unui magazin alimentar. Poliţiştii au aflat, cu ocazia verificării portofelului, că acesta conţinea nu doar o sumă de bani destul de mare, ci şi alte bunuri, care, cu siguranţă, constituiau o mică avere pentru proprietara identificată ulterior, o gălăţeancă de 79 de ani. "Procedându-se la verificarea conținutului acestui portofel s-a constatat faptul că acesta conține suma de 6.116 lei, şase tichete de masă, patru cupoane de pensie și 11 cupoane de călătorie pentru pensionari. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care figura cu numele în cupoanele de pensie, o femeie în vârstă de 79 ani din municipiul Galați. Persoana a fost contactată și invitată să se prezinte la sediul instituției, aceasta precizând faptul că scosese de la o casă de ajutor reciproc o suma mai mare de bani pe care a pus-o în portofelul pe care îl avea asupra sa. Când se îndrepta spre casă în jurul orei 13,00, s-a așezat pe o bancă pentru a se odihni, iar sacoșele cu mai multe produse pe care le cumpărase precum și portofelul le-a așezat lângă ea, pe bancă. La plecare a uitat portofelul pe bancă", a explicat ag. şef. principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 
Domnul care a găsit acest portofel nu a dorit să-i fie făcut public numele, precizând doar că a dorit să facă o faptă bună pentru cineva care cu siguranță trecea prin momente dificile, odată cu această pierdere.

Citit 1536 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 21:58

2 comentarii

 • postat de IANCU BUZESCU Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 00:49 78.96.83.*** Link la comentariu
  1
  8

  atunci cand va asezati pe o banca ,nu ocupati restul bancii cu papornitele voastre,care pot f bine sa va stea pe asfalt la picioare. din cauza nesimtirii celor care-si cocoata gunoaile pe locul unde doar oamenii ar trebui sa se aseze ,nu mai are nimeni loc pe aceea banca. asa a procedat si babaciunea in cauza. ca sa nu mai amintesc de cretinii care se aseaza ,singuri fiind,pe mijlocul bancilor,,,ca nu cumva sa mai vina cineva,ca e banca ma-sii. cat despre oligofrenii care distrug,sau se aseaza cu picioarele pe banci le transmit multe placute suedezi si f multe monede botswaneze. in rest,toata stima pt mosul care a predat portofelul.

  Raportează
 • postat de Un cetatean Vineri, 18 Septembrie 2020 10:00 92.83.179.*** Link la comentariu
  0
  8

  Respect. Jos Palaria. Felicitari Domnului .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.