Diana Zaharia, „Ghiocelul” de la Galaţi

Diana Zaharia, „Ghiocelul” de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Diana Zaharia este unul dintre copiii noştri care a schimbat jocul specific vârstei cu cântatul, cu orele de repetiţie după un program care, uneori, este greu de respectat şi de noi, cei maturi.

O vreme a cochetat cu tenisul de câmp, dar de mai bine de două luni Diana şi-a descoperit o nouă vocaţie: cântecul.

Părinţii sunt poliţişti, iar Diana este elevă în clasa I, a Şcolii nr. 26 „Ion Creangă” din Galaţi, la clasa doamnei învăţătoare Jenica Tănase.

Domnul Dănuţ Zaharia spune că ar fi ceva antecendente... muzicale în familie, domnia sa activând, la vârsta Dianei, în grupul vocal al şcolii generale. 

„Merg la Focşani pentru că acolo învăţ să cânt cu doamna Aurelia Vaida”, ne-a mărturisit Diana, un  copil frumos care încântă inima prin cântecul ei cristalin, dar şi prin înfăţişare şi spontaneitate.

Diana, face parte şi din grupul „Via Muzic”, pregătit de Aurelia Vaida, grup care este calificat la Festivalul de la Mamaia.

Şi această experienţă cu grupul vocal o ajută pe micuţa noastră gălăţeancă, nu numai să lege prietenii sau să cânte „Rock in roz”, ci să se împrietenească mai bine cu portativul muzicii uşoare şi să descopere lumea fermecată a cântecului.

Diana Zaharia nu este ambiţioasă şi harnică doar la şcoală unde are numai calificative de „foarte bine”, confirmă mama, doamna Loredana.

În cele două luni de când studiază şi cântă, Diana a adunat două diplome. Prima este obţinută la Festivalul „Ghiocelul de Argint” de la Bârlad, organizat la începutul anului 2010, unde a cântat „De ce n-are ursul coadă” şi „Europa suntem noi”.

De la Bârlad, Diana a revenit la Galaţi cu „Premiul CB Media”, la categoria de vârstă 5-7 ani.

Ce-a de-a doua diplomă este un... bilet de preselecţie pentru marele Festival de Creaţie şi Interpretare „Mamaia copiilor”.

Deocamdată,  Diana a trecut de faza de preselecţie şi se pregăteşte pentru selecţia finală care va fi difuzată la TVR, în luna mai.

Nu ştim la celelalte categorii de vârstă ce mici-mari interpreţi vor reprezenta Galaţiul, dar ştim sigur că la preselecţia ce va fi televizată numele municipiului  nostru va fi rostit odată cu cel al Dianei Zaharia; un „Ghiocel” care, cu siguranţă, dacă se ţine de cântec, de repetiţii, ne va bucura de acum înainte.

Mai adăugăm că în puţinul timp de când cântă, Diana Zaharia are înregistrate cele două melodii pe CD-ul Festivalului de la Bârlad „Ghiocelul de Argint” şi sperăm ca prin ani Ghiocelul nostru să ducă numele Galaţiului peste mări şi ţări.

Citit 1928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.