ANL de vânzare

ANL de vânzare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de 736 de apartamente pentru tineri vor putea fi vândute la Galaţi *

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat că, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se modifică normele metodologice de funcţionare a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

Astfel, conform ordonanţei de urgenţă, „locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului”.

Potrivit viceprimarului, în municipiul Galaţi, în perioada 2004-2007 s-au construit şi dat în folosinţă 736 de apartamente, în

Cartierele Micro 13, Gara CFR, Micro 17 şi Dimitrie Cantemir. Ciumacenco a precizat că la Galaţi sunt multe familii care locuiesc de cinci ani în case ANL şi care nu puteau fi împiedicate să şi le cumpere. 

„Până în prezent s-au făcut intabulările pentru terenurile de sub blocuri şi s-au demarat procedurile de intabulare pentru clădirile în sine”.

„Între timp se aşteaptă şi normele de aplicare transmise de către Ministerul Dezvoltării şi Regionale şi Turismului”, a declarat Ciumacenco.

De îndată ce vor apărea şi prevederile legale, chiriaşii vor putea deveni proprietari pe locuinţele ANL. Dar toate se vor lămuri, cel mai probabil, în toamnă.

Citit 1015 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.