Alpinismul nu este recomandat în Măcin

Alpinismul nu este recomandat în Măcin
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Munţii Măcinului din judeţul Tulcea îi atrag pe alpinişti, în ciuda faptului că cel mai înalt punct al acestora atinge doar 467 de metri, în Vârful Ţuţuiatu, însă directorul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului, Viorel Roşca, atrage atenţia că alpinismul nu este un sport adecvat pentru această rezervaţie.

"I-am atras atenţia unui alpinist asupra unei plante pe care a pus piciorul. Mi-a spus că va creşte din nou, dar planta aceea a crescut pe o rocă în dezagregare, acolo nu-şi mai revine, pentru că el va călca, va pune rucsacul pe postament, iar natura poate peste o sută de ani va recrea acele zone", a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Roşca.

El a mai spus că alpiniştii vor în acelaşi timp să observe şi cuiburile celor 13 specii de păsări răpitoare din zonă, acestea putând fi însă văzute fără a fi deranjate de pe cele 18 trasee omologate din parc.

Parcul Naţional Munţii Măcinului a fost declarat Rezervaţie a Biosferei în 1998 şi numără peste 3.450 de specii de floră şi faună, include suprafeţe importante de vegetaţie stepică, fiind singura zonă din UE unde ecosistemele specifice zonei de stepă se întâlnesc alături de păduri submediteraneene şi balcanice.

Citit 3191 ori Ultima modificare Luni, 15 Martie 2021 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.