Sprijin pentru Centrul Medico-Social din Pechea
Foto: Costiuc Petrică

Sprijin pentru Centrul Medico-Social din Pechea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cadrul programelor social-filantropice eparhiale din Postul Mare, cu binecuvântarea ÎPS Casian, persoanele fără de adăpost asistate la Centrul Medico-Social din Pechea, precum şi personalul de aici au primit daruri. 

Astfel, potrivit părintelui Rareș Bucur, cadrele medicale, personalul auxiliar şi persoanelor internate în această instituţie de asistenţă medicală şi socială au primit produse de igienă şi materiale de curăţenie, măşti de protecţie, lenjerii de pat şi cărţi de rugăciune.

Ajutoarele oferite acestei unităţi medico-sociale au fost în valoare de 10.000 lei şi au provenit din contribuţia materială a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi a parohiilor din cuprinsul protopopiatului Covurlui.

Orice ajutor oferit în această perioadă dificilă prin care trecem este binevenit, mai ales acolo unde sunt oameni aflaţi în suferinţă, iar posibilităţile materiale sunt reduse.

Aflat în subordinea Primăriei Galaţi, Centrul Medico-Social din localitatea Pechea şi-a început activitatea în anul 2005 prin transformarea Spitalului Pechea în Centru cu profil medico-social.

În prezent, în cadrul acestei instituţii sunt asistate 85 de persoane ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.

Citit 1503 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.