A pornit infecţia de la Reanimare?

A pornit infecţia de la Reanimare?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Accesul în spital era şi ieri restricţionat, iar la Neurochirurgie era vizibilă dezinfecţia care se făcuse. Pe holul secţiei, oamenii veniţi în vizită aşteptau să fie strigaţi pentru a putea avea acces la informaţii în legătură cu sănătatea celor pe care-i aveau internaţi.

Ştiau toţi de germenul care le pune în pericol starea celor bolnavi şi erau vizibil nemulţumiţi de faptul că nu-i pot vedea pe cei dragi aflaţi în spatele uşilor închise pe care scria mare: „Accesul Interzis”. „Soţul meu este paralizat, este la pat aici şi eu îi aduc de acasă tot ce are nevoie: pampers, seringi, perfuzoare.

Mi-e teamă de bacteria asta şi vin aici pentru că nimeni nu se îngrijeşte de soţul meu”, a spus Victoria Pavel, lansându-se într-o adevărată tiradă împotriva personalului medical, care, din punctul ei de vedere, nu-şi face treaba aşa cum trebuie.

„Avem bolnavi internaţi aici şi stăm de azi dimineaţă ca să aflăm ce-i cu ei. N-avem încredere şi ne este teamă de când cu bacteria asta. Este foarte puţin personal. Ieri am văzut că au dezinfectat, dar azi (joi, 1 septembrie, n.a.) n-am văzut nimic”, a spus şi Luminiţa Radu.

O zi plină!

După cum se ştie, miercuri în Spitalul Judeţean a sosit o comisie formată dintr-un medic ieşean şi un responsabil din Ministerul Sănătăţii.

În cadrul conferinţei de presă care a fost susţinută în aceeaşi zi, conducerea spitalului şi cea a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi au anunţat că, au fost luate probe din Blocul Operator şi Neurochirugie, urmând ca rezultatele să fie cunoscute la începutul săptămânii viitoare. Ieri, şeful DJSP Galaţi, Valentin Boldea, a declarat că nemulţumirile comisiei ministeriale au fost făcute publice de către cei doi medici.

Cu perfuzoarele pe jos

Din spusele directorului DSP, comisia a găsit în Anestezie Terapie Intensivă (ATI) perfuzoare pe jos, din cauză că nu există locuri de depozitare şi a fost nemulţumită de faptul că traficul este prea mare în Spitalul Judeţean.

„Conducerea a motivat faptul că traficul este cauzat de Ambulatoriu, care se află acum în reparaţie”, a precizat Valentin Boldea. Tot acesta a reamintit că s-au luat probe din ATI, UPU (Unitatea Primire Urgenţe, n.a) şi Neurochirurgie şi că în zilele următoare se vor afla rezultatele.

„Este posibil ca sursa infecţiei să fi pornit de la ATI. Doi dintre pacienţi nici nu au mai ajuns în Neurochirugie, ei au stat numai la terapie intensivă, infecţia apărând la 10 – 14 zile de la momentul operaţiei”, a declarat Boldea.

Citit 1258 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.