Zece mii de amenzi pentru cei fără mască şi bun simţ

Zece mii de amenzi pentru cei fără mască şi bun simţ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mare parte din totalul de peste 13.500 de sancţiuni aplicate în primele şase luni ale acestui ani de structurile Poliţiei Locale Galaţi au vizat încălcarea normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Al treilea sector unde poliţia locală şi-a făcut simţită prezenţa a fost cel rutier, cu amenzi de aproape un milion de lei şi mii de puncte penalizare.

Restricţiile privind circulaţia populaţiei pe timpul pandemiei, ridicate treptat, au mai frânat din posibilitatea de deplasare a gălăţenilor, dar nu le-au tăiat nicidecum pornirile antisociale, pe care le-au manifestat ori de câte ori au avut prilejul, sub diverse forme. Dovadă stă faptul că doar amenzile date de Poliţia Locală în conformitate cu legea care prevedea măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus, 4.373 la număr, le-au depăşit pe cele aplicate scandalagiilor şi celor care au tulburat, în price formă, ordinea şi liniştea publică. 2.247 de sancţiuni au fost date expres pentru aceste aspecte. O parte semnificativă a neregulilor constatate de echipajele Poliţiei Locale a fost reprezentată de normele rutiere. Agenţii de la Ordine Publică şi cei de la Siguranţă Rutieră au aplicat peste 4.000 de amenzi şi aproape 8.000 de puncte penalizare şoferilor prinşi în ofsaid. Dintre cele 120 de infracţiuni constatate de poliţişti în cadrul misiunilor efectuate pe parcursul primului semestru, 52 au fost depistate de echipajele Serviciului de Intervenţie Rapidă. Tot "mascaţii" de la Locală au fost cei care au amendat 40 de găşti de cartier şi au depistat şase grupuri infracţionale. Cu un total al amenzilor ce se apropie de trei milioane de lei, conducerea Poliţiei Locale consideră că reprezentanţii instituţiei şi-au îndeplinit cu bine misiunile.

,,Desigur, activitatea Poliției Locale Galați a fost orientată, în perioada analizată, pe principalul factor de risc și anume, prevenirea și luarea măsurilor legale în contextul infectării cu noul coronavirus, concomitent cu asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, respectiv siguranța rutieră, dar și de specialitate și anume, disciplina în construcții, protecția mediului și controlul activităților comerciale. Rezultatele activităților noastre au fost corespunzătoare în această perioadă, mai ales că anul trecut având în vedere restricțiile impuse de actele normative privind stările de alertă și urgență, circulația persoanelor dar și a autovehiculelor a fost mai redusă, implicit s-au comis mai puține nereguli”, a apreciat Petrică Hahui, directorul general al Poliției Locale Galați.

Citit 1538 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iulie 2021 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.