Mama băiețelului, găsită la zeci de kilometri de Galați. Femeia și-a abandonat copilul

Mama băiețelului, găsită la zeci de kilometri de Galați. Femeia și-a abandonat copilul
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
UPDATE ora 19:00. În urma probatoriului administrat în cauză, față de aceasta s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.
 
A fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, urmând ca, în cursul zilei de 23 iulie 2021, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE ora 18,05.  În urma probatoriului administrat în cauză, față de mama copilului s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.
 
A fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, urmând ca în cursul zilei de 23 iulie 2021, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE ora 17,30.  În  urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției 2, care l-au preluat pe minor din zona Casei Roșii , s-a stabilit faptul că acesta a fost abandonat în zona respectivă chiar de mama sa. Aceasta, o femeie în vârstă de 29 ani, din Mangalia, județul Constanța, ce domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, județul Galați, a venit joi dimineață cu un microbuz în Galați, împreună cu minorul, și pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a lăsat la Casa Roșie, spunându-i că se duce să cumpere covrigi.
 
Femeia a fost identificată în comuna Cudalbi, la adresa unde locuiește fără forme legale și a fost adusă la sediul Secției 2 Poliție pentru audieri.
 
Ea este cercetată penal pentru abandon de familie, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. 
 
Minorul a fost preluat și va rămâne momentan în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.

Un băiețel în vârstă de aproximativ 5 ani a fost găsit pe stradă, joi dimineață, rătăcind fără noimă în zona Casei Roșii. Persoana care l-a depistat pe copil a încercat să afle de la el unde îi sunt părinții sau unde locuiește, dar pentru că nu a reușit, a sunat la 112. Polițiștii Secției 2 s-au lovit de aceeași problemă, reușind să obțină doar un minim de informații de la băiețelul speriat.

”Minorul a fost preluat de poliție și se fac verificări, în vederea stabilirii identității acestuia, întrucât nu a știut să spună unde domiciliază, cum a ajuns în acel loc, sau cine sunt părinții săi. Minorul a precizat doar că se numește Ianis”, a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Minorul găsit pe stradă are următoarele semnalmente: înălțime circa 105 cm, greutatea aproximativă de 17 kg, estet îmbrăcat cu un pantalon scurt raiat de culoare gri, un tricou alb cu imprimeuri albastre cu inscripția „78”, încălțat cu pantofi sport. Cine poate da detalii în legătură cu acest minor este rugat să sune sau să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție.

 

Citit 7388 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.