Muncitor electrocutat mortal

Muncitor electrocutat mortal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un eveniment tragic s-a petrecut, ieri, la Smârdan, în urma căruia un muncitor ce lucra la o instalație de înaltă tensiune s-a electrocutat și n-a mai putut fi salvat. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, bărbatul, angajat al companiei Electromontaj București – Sucursala Bacău, lucra la o instalație de înaltă tensiune care era oprită din funcționare.

Victima monta un atenuator pe un fir care realiza împământarea când, din greșeală sau neatenție, a atins firul pe care era curent de inducție, electrocutându-se.

În ciuda manevrelor de resuscitare ale echipajului SMURD sosit la fața locului, bărbatul a fost declarat decedat. „Verificăm cauzele și împrejurările în care s-a produs acest eveniment, suntem încă în faza de cercetare”, ne-au declarat reprezentanții ITM Galați.

Citit 2354 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:26

2 comentarii

 • postat de MX
  Miercuri, 15 Septembrie 2021 14:44
  5.13.157.***
  Victima lucra la instalatia care era scoasa de sub tensiune - asa ar fi trebuit sa fie - in timpul lucrarii el a intrat intr- un cimp magnetic care a creat un cimp electric. Deci undeva a fost o greseala oricum a victimei nu ! Cei ce efectueaza astfel de manevre au echipamentul necesar si aparatura electronica acustica si vizuala de prezenta in apropiere a unui cimp magnetic, sau curent electric ?!
  3
  7
  Raportează
 • postat de Dece lucra cu rețeaua,sub înalta tensiune ?
  Miercuri, 15 Septembrie 2021 10:51
  46.97.176.***
  Bine frate, dar de ce lucra cu rețeaua, sub înalta tensiune ? Protecția munci, mai există ? Facem circ, pe viața oamenilor ? Pe porțiunea de lucru, rețeaua trebuia scoasă de sub înalta tensiune.
  3
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.