Misiune de caritate a Crucii Roşii

Misiune de caritate a Crucii Roşii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O misiune de caritate a Crucii Roşii - Filiala Galaţi a ajuns deunăzi la familia Constanţa şi Marian Balercă. La începutul săptămânii trecute, semnalam că doi soţi şi nouă copii - de vârste cuprinse între 15 ani şi o lună - locuiesc într-o cameră a bunicii lor, din strada Al. Ioan Cuza. Condiţiile sunt inumane şi indecente, dacă avem în vedere că nouă minori locuiesc la comun cu cei doi adulţi...

Constanţa Balercă a ajuns la redacţia cotidianului „Viaţa liberă” cu o rugăminte care vizează dreptul la decenţă, respectiv, la un spaţiu de locuit. Un drept elementar, dar aproape imposibil de împlinit pentru mulţi români în aceste vremuri, în care lipsa unui program coerent de construcţii de locuinţe sociale se simte de ani buni la Galaţi.

Nu o locuinţă a dăruit, deunăzi, Gheorghiţă Hogea, director al Filialei „Crucea Roşia” Galaţi, ci un semn al solidarităţii cu această familie, care are o casă plină de copii, toţi minori.

„Le mulţumim celor de la Crucea Roşie, fiindcă sunt alături de noi, ne-a spus Constanţa Balercă, mama celor nouă copii. Atât alimentele, cât şi darurile de îmbrăcăminte pentru pruncul abia născut sunt binevenite!”

Cum la începutul săptămânii viitoare începe şcoala, suntem convinşi că orice gest de solidaritate şi dărnicie cu durerile familiei Balercă este firesc. Dintr-un venit de 617 lei pe lună, cei doi soţi, trebuie să asigure rechizitele şi uniformele şcolare pentru  cinci şcolari şi un preşcolar: Cornel - 15 ani, Alexandru Nicuşor - 14 ani, Ana Maria - 12 ani, Gheorghe Adrian - 11 ani, Răzvan Andrei - 9 ani şi Radu Gabriel - 6 ani.

Aşa că, dacă vă prisoseşte un ghiozdan, un caiet sau vreo carte nu ocoliţi această familie, fiindcă pe 12 septembrie şi aceşti copii trebuie să meargă la şcoală. 

De asemenea, reînnoim rugămintea către sectorul de specialitate al Primăriei municipiului Galaţi, care a promis că în cel mult o lună va găsi un acoperiş pentru această familie. La rându-ne, le mulţumim şi noi voluntarilor de la Filiala Galaţi a Crucii Roşii.  

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.