Liceu cu un singur candidat promovat

Liceu cu un singur candidat promovat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liceul Patricular „Magisterum” din Tecuci a înscris doar un singur candidat (din patru) pe lista promovaţilor în ambele sesiuni * La „Pedagogic”, promovabilitate zero în a doua sesiune *

Rezultatele la cea de-a doua sesiune de bacalaureat şochează prin câteva aspecte paradoxale. Unul dintre ele este faptul că cea mai mare medie obţinută acum este a unui elev care provine de la o unitate de învăţământ la care nu s-au obţinut până în prezent asemenea performanţe - „Metalurgic”.

Colegiul Naţional „C. Negri” care, de regulă, era printre unităţile cu promovabilitate fruntaşă (aşa cum s-a întâmplat şi în prima sesiune) are la bacalaureatul de toamnă promovabilitate zero. Niciunul dintre cei doi candidaţi nu au obţinut medie de trecere înainte de contestaţii.

Dacă la bacalaureatul de vară Liceul Particular „Magisterum” nu a avut niciun  candidat care să fi luat medie de trecere, acum are o promovabilitate de 25 la sută, pentru că un singur absolvent dintre cei patru prezenţi a trecut examenul. 

Tot un singur candidat a promovat şi de la Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, fapt care i-a adus instituţiei procentaj de 100 la sută. Tot maxim de promovare a avut şi Seminarul Teologic „Sf. Andrei”.

Rezultate slabe pe toată linia

Sunt câteva unităţi de învăţământ ale căror rezultate s-au menţinut pe aceeaşi linie proastă în ambele sesiuni. Grupul Şcolar „Ov. Caledoniu” a avut o promovabilitate de 1,67 la sută în prima sesiune şi de 4,76 în la sută cea de-a doua, reuşind acum să treacă examenul doar 3 candidaţi din 176.

La Liceul Particular „Concord” Tecuci s-a atins o promovabilitate de 4,88 la sută (doi admişi, din 40 prezenţi), după ce în vară a fost doar de 1,12. La fostul Colegiu „Traian” au promovat bacalaureatul de toamnă doar 6,78 la sută dintre candidaţi (opt dintre cei 118 prezenţi), iar în vară, doar 3,72 la sută. Grupul Şcolar „A. Saligny” a trecut de la o promovabilitate de 5,98 la sută în vară, la una de 6,38 la sută în a doua sesiune. 

Candidaţii aşteaptă cu înfrigurare rezultatele la contestaţii, care nu vor aduce însă prea mari schimbări, decât în cazul instituţiilor cu foarte puţini elevi.

Citit 1666 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.