”De la suflet pentru suflet”, darul artistului Dan Mihail Vucicovici
Foto: Costiuc Petrică

”De la suflet pentru suflet”, darul artistului Dan Mihail Vucicovici
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe 20 ianuarie 2022, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost vernisată expoziţia ”De la suflet pentru suflet”, a arhitectului Dan Mihail Vucicovici, artist plastic și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.

La manifestarea culturală desfăşurată în Sala de expoziţii temporare ”Sergiu Dumitrescu“ din cadrul Muzeului eparhial, au participat, după cum aflăm de la părintele Rareş Bucur, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, precum şi oameni de cultură, artişti plastici, profesori, preoţi, elevi şi studenţi gălăţeni.

Expoziţia aduce în faţa publicului vizitator peste 70 de lucrări în acuarelă, care abordează diverse tematici, de la peisaje citadine şi marine până la diferite colţuri de natură. Pentru autor, spațiul înconjurător reprezintă o sursă inepuizabilă de subiecte, iar sensibilitatea sufletului, ghidată de rigurozitatea profesiei, duce la realizarea unor lucrări de o remarcabilă frumusețe. 

Vernisajul a debutat cu un cuvânt introductiv al artistului gălăţean Gheorghe Andreescu, curatorul expoziţiei şi preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti, filiala Galaţi, şi cu o prezentare generală a exponatelor, realizată de arhitectul Dan Mihail Vucicovici.

În continuare, ÎPS Casian le-a vorbit celor prezenţi despre actul artistic şi viziunea creatoare care comunică vizual frumosul şi lumina din creaţia lui Dumnezeu prin sufletul artistului către sufletele celorlalţi semeni. De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a mulţumit pentru prezentarea la Galaţi a unei astfel de expoziţii pline de culoare şi expresivitate, care te învaţă să gândeşti frumos şi care eternizează frumosul.

Cu acest prilej, ierarhul locului le-a lansat o provocare elevilor de la Seminarul Teologic ”Sf. Ap. Andrei” din Galaţi să realizeze lucrări artistice  pentru o colecţie specială ce va fi prezentată în perioada următoare la Galaţi.

La finalul manifestării culturale, în semn de recunoştinţă şi mulţumire pentru primirea deosebită şi găzduirea expoziţiei, artistul bucureştean i-a oferit Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian un tablou ce înfăţişează Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.

Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul eparhial pe parcursul lunii ianuarie 2022, de marți până sâmbătă, între 9,00 – 17,00. Pe întreaga perioadă de expunere, accesul vizitatorilor este gratuit, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Citit 1554 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.