Internet gratuit pe Faleză

 Internet gratuit pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de la Supermarketul Real şi până dincolo de restaurantul plutitor Malnaş, la pontonul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, în zona portului şi pe Faleza Dunării gălăţenii ar putea avea parte, în viitorul apropiat, de internet gratuit. Şi asta fără să scoatem un ban din buzunar, pe fonduri europene. Cum e posibil? Aleşii locali au aprobat, recent, asocierea între municipiului Galaţi şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos RA Galaţi, în vederea realizării unei reţele de acces radio (WIFI) în zona portului Galaţi.

Parteneriatul are ca obiect implementarea unui proiect finanţat din fonduri UE, care îşi propune crearea unei platforme, în special pentru navigatorii în zona portului Galaţi. Costul echipamentelor şi al instalării este asigurat în totalitate prin programul TEN – T IRIS EUROPE II. Numai că, odată implementată platforma, ea permite funcţionarea ca un sistem de acces gratuit la internet – HOT SPOT - pentru cetăţenii aflaţi în zona sa de acţiune.

Potrivit contractului încheiat între cele două autorităţi, este vizată acoperirea şenalului navigabil de la Port Bazinul Nou până la podul peste Siret. Echipamentele necesare vor fi instalate la aproximativ 1000 de metri între ele în următoarele puncte: Supermarket REAL, Ponton de bărci de agrement, zona Monumentului “Confluenţe”, restaurantul plutitor “Malnaş”, dana AFDJ, sediul AFDJ Galaţi şi ponton AFDJ.

Singura contribuţie a municipiului Galaţi constă în asigurarea spaţiilor pentru montarea aparaturii şi sprijin instituţional. Viceprimarul PNL Mircea Cristea, care s-a ocupat de proiect şi de documentaţia necesară, a dat asigurări că sistemul va fi foarte repede pus la punct. Odată implementată reţeaua de acces radio ea va constitui un suport de comunicaţii pentru accesul public la diverse servicii.

Citit 1637 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.