A început „Luna plantării arborilor”

A început „Luna plantării arborilor”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Perioada 15 martie – 15 aprilie este declarată, prin actualul Cod silvic, „Luna plantării arborilor”, o sărbătoare a naturii, un prilej pentru silvicultori de a face din pădure un subiect de atenție, de a promova dragostea și respectul pentru natură.
În agenda de lucru a silvicultorilor gălățeni, pentru prima jumătate a anului 2022, sunt stabilite, ca obiective concrete,  împădurirea unor suprafețe din fondul forestier aflat în administrare pe 34 de hectare, efectuarea completărilor de puieți forestieri pe 80 ha plantate în anii anteriori, refacerea a 5 ha din suprafețele calamitate de secetă, asigurarea regenerării naturale pe 243 ha, efectuarea de semănături în pepinierele silvice pe o suprafață de 365 ari și a butășirilor de plop și salcie în pepiniere pe o suprafață de 100 de ari, multe din aceste activități fiind în plina desfășurare.
În paralel, sunt desfășurate acțiuni de conștientizare a rolului și importanței pădurii, în special în rândul tineretului  din grădinițe, școli,  licee, și de asigurare a asistenței de specialitate pentru lucrările de regenerare a suprafețelor de fond forestier sau vegetație forestieră a altor deținători sau proprietari.
„Mereu actuală, pe fondul schimbărilor climatice pe care le resimțim, nevoia de apărare, conservare și extindere a suprafețelor ocupate cu păduri este crescută în special în zonele cu suprafețe reduse de fond forestier, în care se regăsește și județul Galați. Asigurându-vă de întreaga noastră disponibilitate, vă așteptăm să vă alăturați efortului comun de apărare a tezaurului verde pe care îl avem de păstrat și transmis generațiilor viitoare”, afirmă Valentin Hahuie, directorul Direcției Silvice Galați.

Citit 939 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 10:32

3 comentarii

 • postat de nicu
  Vineri, 18 Martie 2022 09:02
  109.166.131.***
  pe strada stiintei s au plantat niste "crengi" de 5 m inaltime! Gunoiul si pamantul rezultat a ramas pe trotuar si asteapta pe "nimeni"! Crengile, ca numai a copac nu seamana, au varfurile printre firele de curent, deja. Ce facem apoi, incepem sa le taiem coroana fiindca exista posibilitatea sa rupa cabluri? Chiar nu se gaseau mai mici? O bataie de joc! Puteam cumpara noi un pom si sa l plantam dar cica e domeniu public si ti iei nana ! Rusine
  0
  2
  Raportează
 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica
  Joi, 17 Martie 2022 11:12
  109.97.26.***
  Sa mai planteze si pomi fructiferi ... sunt oferte de puieti de NUC la preturi de 5 lei / buc ! Salcami sunt destui !
  0
  0
  Raportează
 • postat de magis
  Miercuri, 16 Martie 2022 08:17
  89.121.200.***
  Dragut! Poate citeste articolul si nea Drujbeanu si isi aduce aminte sa planteze ceva in locul teilor pe care i-a taiat pe Cosbuc acum 2 ani si mai bine.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.