Ajutoare din Galaţi, pentru câinii și pisicile nimănui din Ucraina

Ajutoare din Galaţi, pentru câinii și pisicile nimănui din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Pentru că implicarea şi generozitatea nu ţin cont de frontiere şi nici de proximitatea unui război crud şi absurd, Asociația de protecție a animalelor „Ajutați-l pe Lăbuș” Galați a răspuns, recent, apelului de ajutor venit din Ucraina, din partea unor iubitori și protectori de animale, cu și fără stăpân. Cu un nod în stomac și cu gândul doar la animalele care vor fi hrănite cu încărcătura transportată, Corina Grigore, președinta Asociației „Ajutați-l pe Lăbuș” şi Anamaria Dandeș, voluntară în cadrul asociației şi-au asumat misiunea de a veni în ajutor.

„Oamenii sunt la capătul puterilor, chiar daca orașul în care locuiesc, Izmail - aflat în regiunea Odessa și situat pe malul Dunării - nu a fost lovit de război. Numărul animalelor fără stăpân care își fac veacul în zona industrială este foarte mare, iar voluntarii care îngrijesc de aceste animale sunt afectați de proximitatea războiului, puterile financiare de a suporta cheltuielile zilnice fiind epuizate. Cei mai mulți dintre ei au acasă, în grijă, alte zeci de animale, câini și pisici, salvate din situații-limită”, ne-au mărturisit cele două.

„Am călătorit de două ori încărcați cu ajutoare pentru câinii și pisicile nimănui din Ucraina. Birocrația este covârșitoare, dar am reușit să ne ajutăm noii prieteni ucraineni și necuvântătoarele aflate în grija lor. E o experiență în premieră pentru noi, să intervenim într-o zonă de conflict, suntem cu gândul la suferința celor afectați de război și ne dorim să se termine cât mai repede acest coșmar”, n-a spus președinta Asociației „Ajutați-l pe Lăbuș”, Corina Grigore.

„Drumul a fost plin de emoție și de trăiri amestecate: de la numeroasele controale efectuate de trupele militare ucrainene până la întâlnirea cu voluntarii locali și vizitarea unor zone și gospodării suprapopulate, cu animale flămânde, foarte necăjite. Regiunea a devenit, din păcate, și scena unor noi abandonuri, cauzate de fuga din calea războiului”, dezvăluie Corina Grigore.

„M-am alăturat acestei acțiuni cu un nod în stomac și cu gândul doar la animalele care vor fi hrănite cu încărcătura transportată de noi”, spune Anamaria Dandeș, voluntară în cadrul asociației. "Sunt foarte multe pisici flămânde, câini ai nimănui, iar eforturile voluntarilor sunt concentrate, ca și la noi, pe castrare și sterilizare, cu scopul de a opri înmulțirea acestora. Am întâlnit oameni obosiți, într-o alertă continuă de a interveni acolo unde e nevoie, recunoscători și impresionați de ajutorul oferit de <Ajutați-l pe Lăbuș>”, a povestit Anamaria Dandeş.

Corina Grigore intenționează să organizeze un nou transport de ajutoare în următoarele săptămâni: „Din puținul nostru și cu ajutorul iubitorilor de animale, am încredere că vom putea repeta această acțiune”.

Mai multe din categoria Şcoala iubitorilor de animale

Citit 2268 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2022 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.