Pregătiri, la Galați, pentru pelerinajul de Florii
Foto: Anca Melinte (arhivă)

Pregătiri, la Galați, pentru pelerinajul de Florii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Programele pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educative ce vor fi organizate în perioada pascală au fost analizate și aprobate în cadrul întrunirii de lucru derulate la Centrul Eparhial al Dunării de Jos.

”Între cadrul proiectelor ce urmează a fi implementate la nivelul Eparhiei Dunării de Jos în perioada următoare se numără programele: «Ne primenim duhovniceşte de Sfintele Paşti», «Ne înnoim de Sfintele Paşti» şi «Contribuim cu bucurie la agapa pascală în familiile sărace». Prin aceste programe, copiii sărmani, elevii din judeţele Galaţi şi Brăila, bolnavii din unităţi medicale şi din centrele sociale, credincioşii nevoiaşi, precum şi cetăţenii ucraineni aflaţi de Sărbătoarea Învierii Domnului în Eparhia Dunării de Jos vor fi vizitaţi de preoţi, studenţi şi alţi voluntari pentru a le oferi sprijin spiritual şi material.
De asemenea, în cadrul şedinţei au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a pelerinajului de Florii, care se va desfăşura în Eparhia Dunării de Jos în ziua de 16 aprilie, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.
La acest mare pelerinaj vor participa copiii de la grupele catehetice ale bisericilor, elevi din şcoli şi licee, seminariştii, studenţii teologi, alţi tineri implicaţi în activităţi şi proiecte bisericeşti, familii tinere cu copii, credincioşi maturi şi vârstnici, precum şi alte persoane dornice a se alătura acestei manifestări”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
La finalul întrunirii, au fost adresate mulţumiri preoţilor pentru sprijinirea bunei desfăşurări a activităţilor şi programelor bisericeşti din această perioadă pregătitoare pentru marele praznic al Învierii Domnului.

Citit 2490 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.