Paştele Romano-Catolic. Procesiune prin frig şi ploaie

Paştele Romano-Catolic. Procesiune prin frig şi ploaie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Credinţa a fost, din nou, mai puternică decât frigul pătrunzător, vântul nervos şi ploaia rece care s-au dezlănţuit, sâmbătă seară, în Galaţi. Scăldată în Lumină şi împodobită de sărbătoare, Biserica Romano-Catolică "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" a fost neîncăpătoare pentru credincioşii care s-au adunat la Vigilia Pascală din Noaptea Învierii. Cu toţii au mărturisit într-un glas, alături de cei din biserică: "Cristos a înviat/ Adevărat a înviat!".

Credincioşii de rit catolic s-au lepădat de Satana, şi-au mărturisit crezul în Dumnezeu şi şi-au reînnoit făgăduinţele de la botez, apoi şi-au dăruit pace.

După ultima binecuvântare, cu lumânarea pascală în frunte, au pornit într-o mică procesiune în jurul bisericii. Temerile că, din cauza vremii potrivnice, nu vor putea ajunge cu lumânările aprinse acasă au fost date uitării, pentru că Lumina Învierii arde în sufletele lor!

Paşte binecuvântat!

Citit 1122 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 13:53

1 comentariu

 • postat de Lucian Leonte
  Marți, 19 Aprilie 2022 14:32
  151.47.73.***
  Oare astfel de sarbatori sunt placute DOMNULUI? Cititi cartea profetului ISAIA si vedeti c'è sarbatori si posturi sunt placute DOMNULUI.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.