Echipamentele industriale, verificate de inspectorii de muncă

Echipamentele industriale, verificate de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii de muncă din toată țara derulează, timp de 12 luni, o campanie națională de supraveghere a pieței produselor industriale. Conform ITM Galați, principalele grupe de produse incluse în programul de control pentru anul 2022 sunt: utilaje agricole, mașini de deszăpezit, echipamente individuale de protecție (mănuși, măști, combinezoane), ventilatoare electrice utilizate în mediu ATEX, malaxoare pentru beton sau mortar (betoniere), explozivi de uz civil și articole pirotehnice categoriile F1 şi P1.

Activitățile de control constau, în principal, în verificarea, prin sondaj, a produselor introduse sau puse la dispoziție pe piață, cât și în dispunerea măsurilor necesare pentru asigurarea conformității, atunci când sunt constatate abateri.

În primul trimestru al acestui an, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul supravegherii pieței din cadrul ITM Galați au efectuat inspecții la 19 agenți economici și au evidențiat în baza de date la nivel național 153 de produse. De asemenea, au fost efectuate sesiuni de informare și conștientizare la șapte agenți economici, fiind distribuit și un material cu informații actuale pentru producătorii, importatorii și distribuitorii implicați în domeniul de competență, informează ITM Galați.

Citit 751 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2022 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.