Copii din Rădești, la Biblioteca „V.A. Urechia”

Copii din Rădești, la Biblioteca „V.A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 50 de copii din Rădești, membri ai Clubului de Lectură "Aripi de poveste", dar și elevi absolvenți ai clasei a VIII-a, care au participat la Evaluarea Națională, au vizitat recent Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" Galați. Copiii au fost însoțiți de învățătorul Cătălin Nicolae Porumb, directorul Școlii Gimnaziale din Rădești și consilier județean.

Corina-Emanuela Dobre, managerul bibliotecii, le-a povestit multe lucruri interesante despre clădirea de patrimoniu a instituţiei (care a fost Palatul Comisiei Europene a Dunării), despre titlul Marca Patrimoniului European, acordat recent de Comisia Europeană, dar și despre fondul impresionant de carte pe care îl deține Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", instituție subordonată Consiliului Județean Galați.

Copiii au avut oportunitatea să facă cunoștință cu scriitorul gălățean Iulian Mardar, care le-a explicat cum se scrie o carte, le-a prezentat romanul său "Grozavul Jack/ Jack. A. Wesome", din care a și lecturat două fragmente.

La finalul vizitei, cei mici au aflat lucruri inedite despre Colecțiile Speciale - comorile bibliotecii - și au admirat, printre altele, cea mai lungă hartă din tezaurul nostru - de 17 metri, dar și o carte de buzunar, ediție "Elzevir", cea mai mică din Colecțiile Speciale ale bibliotecii.

Citit 2135 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2022 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.