Copiii și părinții sar gardul unui loc de joacă aflat încă în şantier, în Micro 21 (FOTO)

Copiii și părinții sar gardul unui loc de joacă aflat încă în şantier, în Micro 21 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Atracțiile unui loc de joacă reamenajat modern par să fie irezistibile pentru unii copii și părinți din Micro 21. Fără să mai țină seama că e încă șantier în lucru, copiii și părinții sar gardul și iau în stăpânire leagănele și balansoarele, riscând să se accidenteze. Situația ne-a fost semnalată de un locatar al zonei, care ne-a rugat să comunicăm instituțiilor care pot lua măsuri înainte de a se produce o tragedie.

Deși sunt avertizați de un panou bine mâzgălit că lucrările nu s-au terminat, unii părinți și copii nu mai au răbdare: „Copii, împreună cu părinți, escaladează gardul șantierului. Aceștia se expun la un real pericol, având în vedere ca materialele și echipamentele folosite pentru finalizarea leagănelor, a balansoarelor, a foișorului etc nu sunt fixate și asigurate pentru a fi date în folosința. Accidente grave, unele cu urmări tragice, se pot produce în locuri de joacă amenajate, dar aici e mai grav, fiind încă șantier în lucru. Pe această cale vă rog respectuos să informați dumneavoastră instituțiile care pot lua măsuri în acest sens”, este mesajul pe care l-am primit pe adresa redacției din partea unui gălățean care locuiește în zonă.

Acesta ne-a transmis și imagini care dovedesc că situația este cât se poate de reală.

La rândul nostru, am semnalat situația Primăriei municipiului Galați și am cerut detalii despre executantul lucrării și termenul de finalizare.

Primăria ne-a comunicat că executantul acestui obiect de investiții este asocierea SC Fraicom SRL - SC Moviland Met SRL, în cadrul contractului „Reamenajare locuri de joacă - 7 amplasamente”. În acest caz este vorba despre „Reamenajare loc de joacă Cartier Micro 21, zonă blocuri PR5-E13”, pentru care s-a emis autorizația de construire în martie 2022, iar lucrările s-au finalizat la începutul lunii iulie.

„După depunerea și verificare situației de plată, se va face recepția, iar investiția va fi dată în folosință cel mai probabil la mijlocul lunii august, cu circa două luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract. Facem mențiunea că amplasamentul este împrejmuit și are panou de identificare „Șantier în lucru", prin urmare în acest spațiu se mai pot găsi elemente specifice șantierului (resturi de materiale, paleți etc.) și este interzis accesul persoanelor neautorizate”, ne-a transmis Primăria.

Credem că responsabilitatea ar trebui să le revină în primul rând părinților, care ar trebui să înțeleagă cât de riscant este să pătrunzi și să te joci într-un șantier de lucrări.

 

Citit 3845 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.