Generația pierdută de la marginea orașului Galați

Generația pierdută de la marginea orașului Galați
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Locuitorii din zona Lacului Cătușa, denumită de către localnici „strada Garofiței” nu au șansa de a beneficia de utilități (racordare la apă, canalizare, gaz, curent etc.). Sunt nevoiți să trăiască la fel ca în Evul Mediu, fără acte de identitate, fără numere la case, fără utilități normale în acest secol.

„Nu avem nimic, iarna nu se mai pot duce copiii la școală și nici nu mai putem chema Salvarea la noi, nu avem nici măcar buletine sau acte la case. Noi stăm aici la voia Domnului, ajungem să luăm apă din lac, să o fierbem pentru a bea și apă. Murim de foame uneori”, ne-a zis Geanina, 49 de ani.

Localnicii acuză Primăria Galați că nu vrea să-i recunoască drept cetățeni ai orașului, deși ei înșiși recunosc faptul că locuiesc ilegal în această zonă. Pe lângă aceste dezavantaje, când ninge sau plouă torențial, rămân blocați.

„Nu avem nimic pe numele nostru, aici nici măcar numere la casă nu avem. Am improvizat noi ceva cu niște numere, dar degeaba, dacă nu sunt cele oficiale. Nu avem ce face, plus că iarna nu mai iese nimeni din casă la ce zăpadă se adună. Dacă plouă, deja trebuie să luăm cizmele de cauciuc. Suntem lăsați de izbeliște”, a spus Florin, 49 de ani.

În caz de urgență medicală, susțin că, până ajunge Salvarea, deja e pregătită coliva pentru persoana care are nevoie de ajutor.

Pe lângă toate aceste lucruri inimaginabile pentru o persoană cu un trai decent, Primăria a amplasat în zonă un indicator care atenționează „Interzis depozitarea/abandonarea deșeurilor”.

„Suntem periferia orașului, nu avem nimic, de ce nu poate să rezolve cineva situația asta? De altfel, au ajuns aici cei de la Primărie să pună semnul ăla cu interzis depozitarea gunoaielor, dar s-au gândit că la noi nu trece o mașină de gunoi să ne ia și nouă deșeurile?”, ne-a spus Roberto, 24 de ani.

Ne întrebăm, atunci când angajații Primăriei au ajuns acolo, nu au sesizat și problema persoanelor care locuiesc acolo fără acte de identitate sau utilități? Nu s-au gândit la o soluție și pentru ei? 

Citit 9924 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.