Achiziţie de vaccin hexavalent

Achiziţie de vaccin hexavalent
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România a achiziționat recent o tranșă de vaccin hexavalent, care urmează să fie livrat în țară începând de săptămâna viitoare, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol. „Vaccinul nu a lipsit mult timp. Probabil că a lipsit în mod disproporţionat între judeţe. Sunt judeţe care au avut mai mult timp vaccin şi judeţe care nu au avut”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Adriana Pistol, citată de Agerpres.

Întrebată dacă există în România riscul de apariţie a poliomielitei, vaccinul hexavalent protejând împotriva acestui virus, Pistol a spus: „Întotdeauna există riscul apariţiei, în orice ţară, în condiţiile în care rata de vaccinare nu este corespunzătoare. Îmbolnăvirea nu este imposibilă şi, de aceea, recomandăm ca pentru toate grupele de vârstă, pentru că sunt multe doze de făcut în timpul vieţii, să avem o acoperire vaccinală suficient de bună”.

Oficialul a explicat că riscul ca un sugar de două luni care se vaccinează prima dată în viaţă cu vaccin hexavalent să mai poată face apoi poliomielită este „foarte mic”. Rata de vaccinare în momentul de faţă pentru poliomielită este de 75-76 la sută, însă ea ar trebui să fie de minimum 80-85 la sută, a adăugat secretarul de stat.

Citit 3345 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 08:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.