Se cere eliminarea sălilor de jocuri din apropierea școlilor

Se cere eliminarea sălilor de jocuri din apropierea școlilor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Interzicerea sau scoaterea din funcțiune a sălilor de jocuri de noroc pe o rază mai mică de 300 de metri de o unitate de învățământ, locuri de joacă sau alte spații populate de copii, este ideea a doi parlamentari USR.

USR precizează că această inițiativă a venit pentru a descuraja orice tip de jocuri de noroc în rândul tinerilor, numărul celor care intră în această patimă de la o vârstă fragedă fiind foarte mare.

„E clar că în România ne confruntăm cu un fenomen deosebit de nociv, al patimii jocurilor de noroc. Nu mai departe de săptămâna trecută, vedeam cu toții cazul unei primărițe care a jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire. Noi trebuie să avem grijă ca generațiile următoare să aibă informațiile să ia niște decizii mai bune, nu să vadă, zi de zi, în jurul școlilor păcănele. Proiectul depus astăzi este un prim proiect dintr-un pachet mai amplu pe care îl pregătim în scopul protejării populației de această patimă", a declarat Diana Stoica, membru USR.

În prezent, legislația interzice doar ca sălile de jocuri să fie în incinta școlilor sau în campusurile studențești.

„Proiectul pe care l-am depus își propune să reglementeze domeniul jocurilor de noroc, în sensul de a îndepărta așa-numitele păcănele din proximitatea școlilor. Au apărut ca ciupercile după ploaie în jurul unităților de învățământ și sunt un exemplu negativ pentru toți elevii. Cunoaștem situații în care elevii ies și în pauze ca să joace în aceste săli de jocuri de noroc și nimeni nu acționează", declară Filip Havârneanu, deputat USR.

David Tudor, ELEV

Citit 549 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.