Vizită caritabilă înainte de Crăciun

Vizită caritabilă înainte de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Elevii Școlii Nr. 25 din Galați au învățat miercuri, 23 noiembrie, lecția umanității. Însoțiți de două cadre didactice inimoase - profesoara de limba germană Carmen Tofan și profesoara pentru învățământul primar Elisabeta Marcu - și înfruntând vremea rece și ploaia pătrunzătoare, elevii au pornit spre colegii lor de la Școala profesională specială "Emil Gârleanu" Galați, unde au participat la o activitate de voluntariat desfășurată în cadrul Proiectului Național SNAC denumită "Ziua fructelor și legumelor, ediția 2022".

Gazdele s-au bucurat de vizită, dar mai ales de darurile primite. Coordonați de doamna consilier educativ Daniela Codreanu și de doamna Felicia Mihai, micuții de la Școala "Emil Gârleanu" au primit cadouri din donațiile copiilor, părinților, cadrelor didactice și auxiliare ale Şcolii Nr. 25. Împreună au savurat fructele, au schimbat păreri și impresii și și-au făcut noi prieteni.

"Am donat fructe de sezon și exotice: pere, mere, gutui, portocale, clementine, banane, rodii, ulei, zahăr, făină și dulciuri. Scopul activității noastre a fost atins: sensibilizarea elevilor, consolidarea abilităților de a conviețui într-o societate echitabilă și unitară, în care primează, pe de o parte, puterea și dorința de integrare, umanitatea, empatia și, pe de altă parte, implicarea, angajamentul, responsabilitatea, calități pe care elevii trebuie să și le formeze prin participarea la activități similare acesteia", ne-a declarat profesoara Elisabeta Marcu, una dintre cadrele didactice însoțitoare.

Activitatea a avut un foarte mare impact pentru elevii Școlii Nr. 25, care au donat în zilele premergătoare activității câte un bănuț și au înțeles că astfel aduc bucurie în sufletul unor copii mai puțin norocoși. Pentru că se apropie sărbătorile, copiii și cadrele didactice promit că vor oferi daruri și altor semeni aflați în situații mai puțin fericite.

 

Citit 1404 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2022 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.