Preoții și elevii seminariști au donat sânge pentru semenii în suferință

Preoții și elevii seminariști au donat sânge pentru semenii în suferință
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O acțiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor, constând în donarea de sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, a fost organizată de elevii și preoții de la Seminarul Teologic "Sf. Ap. Andrei".

Selectați pe baza criteriilor riguroase și a condițiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorii de sânge, 25 de elevi și 20 de preoți și credincioși din Galați au participat la această acțiune.

"Campania la care au participat elevii seminarişti, preoţii şi credincioşii gălăţeni se întemeiază pe buna cooperare pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos o are cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, această instituţie medicală asigurând de fiecare dată atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.

Participanţii la această faptă bună au dorit ca, în această perioadă în care ne pregătim pentru sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, să aducă un sprijin real semenilor lor. Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se înscriu în cadrul campaniei inițiate în anul 2014 de Patriarhia Română «Donează sânge, salvează o viață!»", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

O singură unitate de sânge donată poate salva până la trei vieți. Deşi cererea spitalelor este din ce în ce mai mare, în România, statistic, sunt 1,8 la sută donatori, iar în perioada de pandemie numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult.

Citit 747 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.