De la +20 de grade Celsius la -11, în doar o lună

De la +20 de grade Celsius la -11, în doar o lună
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Temperaturile scăzute și ninsorile din această lună i-au luat prin surprindere pe gălățenii care păreau că aproape se acomodaseră cu gândul că primăvara este aproape.

După ce, în urmă cu doar o lună, termometrele arătau chiar și 20 de grade, temperaturi neobişnuite pentru acea perioadă a anului, acum s-a produs o schimbare majoră, fiind anunţate, în zilele ce urmează, temperaturi resimțite de chiar până la -11 grade. Astfel, am hotărât să ne documentăm despre această situație la Stația Meteorologică din Galați, însă, din păcate, fără succes, deoarece nu am găsit nicio persoană care să ne informeze, iar ușile erau închise. Astfel, am ales să discutăm cu câțiva gălățeni, pentru a afla ce părere au aceștia despre schimbarea care a avut loc în doar o lună, despre această trecere bruscă de la geacă de piele la haină groasă asortată cu fular, și cum au reușit să se acomodeze cu temperaturile care au dat termometrele peste cap.

Cazacu Ionuț, 60 de ani: „Vremea este una prea rece pentru mine, dar măcar mor microbii, facem și noi ce putem, nu poate fi cald mereu, chiar dacă sunt bătrân, este binevenită și o temperatură scăzută.”

Pechianu Ion, 55 de ani: „Părerea mea este una normală pentru un om de vârsta mea, m-am obișnuit cu temperaturile scăzute din anii trecuți. Chiar dacă se resimte un aer rece, facem tot posibilul să fie bine.”

Pavel Andrei, 40 de ani: „Nu știu cum de a început să fie așa răcoare afară, luna trecută era mult mai cald, după cum ziceți voi, 19-20 de grade, păi aproape stăteam în tricou și acum trebuie să îmi iau mai multe straturi de haine pe mine și centrala pornită permanent, sunt îngrijorat de ce o să se întâmple în continuare.”

Radu Aurelia, 37 de ani: „Temperaturile sunt prea scăzute pentru mine, sunt îmbrăcată gros și tot este frig. Nu știu cum o să trecem peste perioada asta, dar rezistăm cum putem. Totuși, după cum vedeți și voi, începe să bată soarele mai tare, deci poate e un semn că o să avem și temperaturi mai ridicate.”

(Beatrice Dumitriu, Rareș Budeanu)

Citit 986 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.